Έλληνας ερευνητής αποκαλύπτει μία επικίνδυνη σχέση που αυξάνει την απειλή νόσου Αλτσχάιμερ

Έλληνας ερευνητής αποκαλύπτει μία επικίνδυνη σχέση που αυξάνει την απειλή νόσου Αλτσχάιμερ

Ένα κοινό βακτήριο του στομάχου μπορεί, μέσω συγκεκριμένων τρόπων, να αποκτήσει πρόσβαση στον εγκέφαλο και να προκαλέσει νευροφλεγμονή και νευροεκφυλισμό

old-lady_doctor_2237000873

Μια σπουδαία ανακάλυψη που μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει τη βάση για προγράμματα πρόληψης της σύγχρονης επιδημίας, αυτής της Νόσου Αλτσχάιμερ, δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες και φέρει, μεταξύ άλλων, ελληνική «υπογραφή».

Ο κ. Αντώνης Δούρος, που έχει μεγαλώσει στη Ναύπακτο, είναι ο πρώτος συγγραφέας της έρευνας που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά τον Δεκέμβριο στο περιοδικό Alzheimer’s & Dementia. Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι ο Paul Brassard του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά. Η μελέτη είναι μια σύμπραξη του McGill και της Ιατρικής Σχολής Charité στο Βερολίνο, όπου ο κ. Δούρος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακοεπιδημιολογίας. Η μελέτη ξεκίνησε στα τέλη του 2022, λίγο πριν ο κ. Δούρος αφήσει το Μόντρεαλ και το McGill για το Βερολίνο και τη Charité. Στο Βερολίνο ο κ. Δούρος βρισκόταν από 19 ετών μέχρι πριν φύγει για τον Καναδά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης