ΠΟΕΔΗΝ: Πλημμελής καθαριότητα στα νοσοκομεία επιτείνει τη διασπορά λοιμώξεων

ΠΟΕΔΗΝ: Πλημμελής καθαριότητα στα νοσοκομεία επιτείνει τη διασπορά λοιμώξεων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, παρά την εκπεφρασμένη απόφαση του Υπουργού Υγείας να σταματήσουν οι διαγωνισμοί για καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη μέσω εργολάβων, εξακολουθούν να γίνονται

doctor_washing_hands_177219881
Τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) επαναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) για τα πολυανθεκτικά μικρόβια στα ελληνικά νοσοκομεία. Μάλιστα, εκφράζει για ακόμη μια φορά την άποψή του για τους εργολάβους καθαριότητας, σίτισης και εστίασης, καταγγέλλοντας πλημμελή καθαριότητα.

«Στα 15 νοσοκομεία που εξετάσθηκαν ανιχνεύθηκε σε όλα η ύπαρξη του πολυανθεκτιού μικροβίου Κλεμπσιέλλα. Γνωρίζουμε από έρευνες ότι περί το 13% των νοσηλευόμενων ασθενών προβάλλονται από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι στο 5% των νοσηλευόμενων ασθενών. Δυστυχώς χάθηκαν και χάνονται τσάμπα χιλιάδες ασθενείς από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, και προσθέτει:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης