Κιρσοί: «Επιτρέπεται» το laser μέσα στο καλοκαίρι; Ο ειδικός απαντά

Κιρσοί: «Επιτρέπεται» το laser μέσα στο καλοκαίρι; Ο ειδικός απαντά

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, η φλεβική ανεπάρκεια και οι κιρσοί επιδεινώνονται, με αποτέλεσμα η συμπτωματολογία να γίνεται όλο και πιο ενοχλητική και να επιβαρύνει δυσάρεστα την καθημερινότητα και τη διάθεση του πάσχοντος. Ο κ. Κωνσταντίνος Ξηρομερίτης Αγγειοχειρουργός Διευθυντής της Δ' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής - Ενδοαυλικό Laser Φλεβικών Παθήσεων του Metropolitan General αναλύει το πρόβλημα και τις διαθέσιμες θεραπείες που εφαρμόζονται και το καλοκαίρι

flevitida_laser
Το καλοκαίρι επομένως μεγάλος αριθμός ατόμων με κιρσούς αναζητεί πολλές φορές επειγόντως αγγειοχειρουργό, προκειμένου να καταφέρει να απαλλαγεί από την ιδιαίτερα ενοχλητική και ενίοτε επικίνδυνη συμπτωματολογία.

Αρκετοί πάσχοντες από φλεβική ανεπάρκεια προσέρχονται το καλοκαίρι διαμαρτυρόμενοι για πόνους στα πόδια που δεν υποχωρούν, αίσθημα βάρους και υπερβολικής κόπωσης, έντονο κνησμό και ιδιαιτέρως επίμονη αίσθηση καύσου. Αυτά τα συμπτώματα κάνουν πολύ δύσκολη, έως και αφόρητη την καθημερινότητά τους και καθιστούν τις περισσότερες φορές επιτακτική τη θεραπευτική αντιμετώπιση. Ο κίνδυνος της θρόμβωσης λόγω φλεβικής ανεπάρκειας γίνεται σαφές ότι εντείνεται πολύ περισσότερο το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης