Επεμβάσεις – Θεραπείες: Πότε «γλυτώνετε» την απαλλαγή στο ασφαλιστήριό σας

Επεμβάσεις – Θεραπείες: Πότε «γλυτώνετε» την απαλλαγή στο ασφαλιστήριό σας

Θα κάνετε επέμβαση καταρράκτη ή μια επέμβαση για την αφαίρεση ενός ύποπτου σπίλου... Γνωρίζετε πώς θα καλυφθείτε για τις συγκεκριμένες καθώς και άλλες επεμβάσεις/θεραπείες που δεν απαιτούν νοσηλεία; Ενημερωθείτε σχετικά

230116154831_woman_doctor_patient
Η εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας και η επίτευξη λιγότερο επεμβατικών θεραπειών είχαν τεράστιο θετικό αντίκτυπο στα συστήματα υγείας, από τους παρόχους υπηρεσιών ιατρονοσηλευτικής περίθαλψης έως τον ασθενή. Χάρη στις μεθόδους που έχουν αντικαταστήσει πολλές από τις ανοιχτές επεμβάσεις του παρελθόντος, οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν την ίδια κιόλας ημέρα στο σπίτι τους για ανάρρωση κοντά στους οικείους τους, αποφεύγοντας συνθήκες του νοσοκομειακού περιβάλλοντος όπως θόρυβος και άγχος που, σύμφωνα με έρευνες, επηρεάζουν δυσμενώς τη μετεγχειρητική πορεία.

Οι επεμβάσεις αυτές απαιτούν λίγο χρόνο για τη διενέργειά τους, δεν συνοδεύονται από έντονη απώλεια αίματος, κίνδυνο επιπλοκών και πόνο ενώ η μετεγχειρητική φροντίδα μπορεί να αναληφθεί από φίλους/συγγενείς ή εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό κατ΄οίκον. Πραγματοποιούνται συνήθως σε εξωτερικά ιατρεία και Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, ένας τύπος υγειονομικής μονάδας κατά τον νόμο «παρέχει υπηρεσίες υγείας θεραπευτικής ή χειρουργικής φύσεως, για τις οποίες δεν απαιτείται, γενική, ραχιαία ή επισκληρίδιος αναισθησία και νοσηλεία πέραν των 24 ωρών, σύμφωνα με τα καθιερωμένα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα και τις επιστημονικές προδιαγραφές».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης