Οι τύποι άσκησης που μειώνουν έως και 47% τον κίνδυνο θανάτου

Οι τύποι άσκησης που μειώνουν έως και 47% τον κίνδυνο θανάτου

Σε ένα σημαντικό συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές, που υποστηρίζουν ότι ένα συγκεκριμένο είδος άσκησης συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σχεδόν από οποιαδήποτε αιτία - Ποιοι ωφελούνται ιδιαίτερα

220929093600_weight_lifting
Τα οφέλη της σωματικής άσκησης σε πολλές παραμέτρους της υγείας έχουν αποτελέσει συχνά ερευνητικό αντικείμενο. Εξ όσων έχουν έως τώρα διαπιστωθεί, η αερόβια άσκηση έχει ξεχωρίσει για τις ευεργετικές της ιδιότητες στην υγεία της καρδιάς, αλλά και την αποφυγή πρόωρου θανάτου. Οι ερευνητές, όμως, φέρνουν τώρα στο προσκήνιο ένα άλλο είδος άσκησης, που φαίνεται να έχει εξίσου σημαντικά πλεονεκτήματα: Την άσκηση με βάρη. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, η τακτική άσκηση με βάρη συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, με εξαίρεση τον καρκίνο. Τα νέα ερευνητικά ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Sports Medicine.

Τα ίδια ευρήματα υποστηρίζουν ότι μια εβδομαδιαία ρουτίνα άσκησης που περιλαμβάνει τόσο βάρη, όσο και αερόβιες δραστηριότητες έχει αθροιστική επίδραση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης