Ιατρικά λάθη: Πώς καλύπτονται από τα ασφαλιστήρια υγείας

Τα ιατρικά σφάλματα μπορεί να έχουν σοβαρό κόστος στην υγεία του ασθενούς. Πώς μπορούν να καλυφθούν από το συμβόλαιο υγείας; Διαβάστε όλες τις παροχές που προβλέπονται

220915191708_old_woman_pills_medicine_doctor_meds
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) έχει αναγνωρίσει τους ιατρογενείς κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών ως ένα παγκόσμιο ζήτημα υγειονομικής περίθαλψης που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επί τούτω, με πρωτοβουλία της 72ης Γενικής Συνέλευσής του τον Μάιο του 2019, καθιέρωσε τη 17η Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Ασθενών (World Patient Safety Day), φετινό θέμα της οποίας είναι η «Ασφάλεια της φαρμακευτικής αγωγής». Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση του οργανισμού, η χορήγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων αποτελεί την πλέον διαδεδομένη παρέμβαση υγειονομικής περίθαλψης και οι βλάβες από εσφαλμένη υπόδειξη αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό αναστρέψιμων βλαβών.

Πέραν της ακατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής ή της ή λάθος δοσολογίας, η λανθασμένη διάγνωση ή ερμηνεία των εργαστηριακών εξετάσεων, η παράβλεψή τους, η αδυναμία υπόδειξης των ενδεδειγμένων εξετάσεων λόγω ελλείμματος γνώσης ή εμπειρίας, τα χειρουργικά σφάλματα ή οι μη αναγκαίες επεμβάσεις, το πρόωρο εξιτήριο από το νοσοκομείο και η ανεπαρκής φροντίδα μετά το εξιτήριο αποτελούν σοβαρές περιπτώσεις ιατρικών σφαλμάτων ή αμέλειας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης