Ασφάλιση – Κιρσοί: Ποιες θεραπείες καλύπτει το συμβόλαιο

Ασφάλιση – Κιρσοί: Ποιες θεραπείες καλύπτει το συμβόλαιο

Δυσάρεστο είναι το καλοκαίρι για γυναίκες και άνδρες που υποφέρουν από κιρσούς αφού οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής θα επιδεινώσουν τα συμπτώματά τους. Πώς καλύπτεται η διάγνωση και θεραπεία τους από τα ασφαλιστήρια υγείας;

220621154740_kirsoi_fleves_doctor_surgery
Βάρος παρά ξεγνοιασιά θα αποτελέσει το καλοκαίρι για κάποιους ανθρώπους, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιβαρύνουν σημαντικότερα την καθημερινότητα και υγεία τους. Όπως εξηγούν ειδικοί στο ygeiamou, τους θερινούς μήνες και ιδίως όταν ανεβαίνει σημαντικά ο υδράργυρος, τα άτομα με φλεβική ανεπάρκεια και κιρσούς θα βιώσουν επιδείνωση των συμπτωμάτων τους. Στα βαρύτερα πόδια και το εντονότερο πρήξιμο και πόνο θα συντελέσει παράλληλα η πολύωρη καθιστική θέση για όσους επιλέξουν κάποιον μακρινό προορισμό για τις διακοπές τους, ενώ η αφυδάτωση θα πολλαπλασιάσει τον κίνδυνο θρόμβωσης.

Οι κιρσοί αποτελούν τα τμήματα φλεβών στα κάτω άκρα όπου δεν ρέει φυσιολογικά το αίμα. Η πάθηση αναφέρεται συχνά ως «φουσκωμένες» φλέβες ή φλεβίτιδα και ταλαιπωρεί το 25% περίπου του πληθυσμού. Σύμφωνα με τους αγγειοχειρουργούς, η θεραπεία τους θα συνδεθεί λανθασμένα με την αισθητική αποκατάσταση αποκλειστικά αφού, πέρα από τον πόνο και διατάραξη της καθημερινότητας που βιώνουν όλοι οι ασθενείς, ένας στους είκοσι θα καταλήξει το πιθανότερο σε φλεβικά έλκη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης