Ψηφιακή Ασφάλιση: Έτσι θα προστατεύσετε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Ψηφιακή Ασφάλιση: Έτσι θα προστατεύσετε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκαν πρόσφατα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, εξετάζουμε την πρόταση της ιδιωτικής ασφάλισης για χρήση του διαδικτύου με μεγαλύτερη ασφάλεια

220127174101_cyber_insurance
Η 28η Ιανουαρίου ορίστηκε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων. Κύριο στόχο της πρωτοβουλίας αποτέλεσε η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για ένα θέμα ευαίσθητο που τα τελευταία χρόνια απασχολεί διαρκώς την επικαιρότητα. Δεν είναι παρά λίγες ημέρες που η Βουλή και τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ασκληπιείο» της Αττικής έγιναν στόχος χάκερς που επιχείρησαν να υποκλέψουν στοιχεία.

Η πανδημία COVID-19 και τα προστατευτικά lockdown κατέστησαν μονόδρομο τη μεγαλύτερη χρήση του διαδικτύου στην εργασία, την εκπαίδευση, την επικοινωνία και, κατά συνέπεια, πολλαπλασιάστηκε ο κίνδυνος έκθεσης σε κακόβουλες διαδικτυακές επιθέσεις υπό μορφήν ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), κακόβουλου λογισμικού (malware), brute forcing κ.α. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Check Point “Check Point Research (CPR)”, το 2021 οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν κατά 50%.






Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης