Πέντε κινήσεις SOS που σώζουν από έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο

Πέντε κινήσεις SOS που σώζουν από έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο

Τις πέντε κινήσεις SOS που μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία μέσα από τις αναθεωρημένες οδηγίες της για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, προτείνοντας παράλληλα μέτρα δημόσιας υγείας που θα συμβάλουν στην προστασία του πληθυσμού

210831215010_doctor_heart-1
Τις αναθεωρημένες Οδηγίες Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νοσημάτων στην Κλινική Πράξη δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC) στην επιθεώρησή της European Heart Journal. Οι οδηγίες επικεντρώνονται στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, της πάθησης που αυξάνει τον κίνδυνο για εμφράγματα, εγκεφαλικά επεισόδια, περιφερική αρτηριοπάθεια και αιφνίδιο θάνατο από απόφραξη των αρτηριών.

Το 90% των παραπάνω καρδιαγγειακών συμβάντων αποδίδεται συνήθως στο κάπνισμα, τις κακές διατροφικές συνήθειες, τη μειωμένη σωματική άσκηση, το μεταβολικό σύνδρομο, την υπέρταση, τον διαβήτη, τη δυσλιπιδαιμία, σε ψυχολογικούς παράγοντες ή και το αλκοόλ, παράγοντες που προωθούν την εμφάνισης αθηροσκλήρωσης. Ωστόσο, με πέντε απλές κινήσεις μπορείτε να προφυλάξετε την υγεία της καρδιάς σας.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης