Τα νόστιμα τρόφιμα που αυξάνουν κατά 10% τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου – Πόσες μερίδες κάνουν κακό

Τα νόστιμα τρόφιμα που αυξάνουν κατά 10% τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου – Πόσες μερίδες κάνουν κακό

Τα νόστιμα και αγαπημένα «απαγορευμένα» τρόφιμα όπως fast food, γλυκά και αναψυκτικά αναδεικνύουν σε νούμερο ένα απειλή τα αποτελέσματα έρευνας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, όχι της σιλουέτας μας αυτή τη φορά αλλά της καρδιαγγειακής υγείας

210830171155_heart_fries_processed_food
Πώς μπορούν να βλάψουν την υγεία δέκα χρόνια κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων; Προπαρασκευασμένα γεύματα, fast food, γλυκά, αλλαντικά, κοτομπουκιές, αναψυκτικά και γλυκά δεν είναι μόνο εχθροί της σιλουέτας αλλά, κυρίως, μεγάλη απειλή για την καρδιαγγειακή υγεία.

Την «σκοτεινή» πλευρά των νόστιμων πειρασμών αναδεικνύουν τα τελευταία ευρήματα από την προοπτική μελέτη ΑΤΤΙΚΗ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για το 2021.

Τα αποτελέσματα της δεκαετούς μελέτης (2001-2012) είναι μια σημαντική προσθήκη στην περιορισμένη βιβλιογραφία αναφορικά με τη σχέση αυτού του τύπου τροφίμων με τις αυξημένες πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.020 συμμετέχοντες (1.014 άνδρες και 1.006 γυναίκες) χωρίς διαγνωσμένη καρδιοπάθεια, με διάμεση ηλικία τα 45 έτη και κατανάλωση κατά προσέγγιση 15 μερίδων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων την εβδομάδα, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους σχετικά με τα ποτά και τρόφιμα που κατανάλωσαν επτά ημέρες πριν την έρευνα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης