Συγκρούσεις με το παιδί: Τρία βήματα επανόδου σε ισορροπία

Συγκρούσεις με το παιδί: Τρία βήματα επανόδου σε ισορροπία

Το ζητούμενο στις σχέσεις των γονέων με τα παιδιά δεν είναι να αποφύγουμε τα προβλήματα, αυτό είναι φύση αδύνατο, αλλά πως θα επανακάμψουμε, πως θα επανέλθουμε σε μία συνθήκη ισορροπίας - Διαβάστε κάποια βασικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση

190226182202_teen2
Οι σχέσεις με τα παιδιά σας ταλανίζονται; «Μην ανησυχείτε!», υπογραμμίζει ο ψυχολόγος-οικογενειακός σύμβουλος, Γιάννης Ξηντάρας. «Έτσι είναι οι σχέσεις… Κάθε φυσιολογική σχέση, κάθε ανθρώπινη κατάσταση, εκτός από τις θετικές, έχει και τις αρνητικές στιγμές. Το ίδιο αναπόφευκτα συμβαίνει και στις σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών. Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι να αποφύγουμε τα προβλήματα, αυτό είναι φύση αδύνατο, αλλά πως θα επανακάμψουμε, πως θα επανέλθουμε σε μία συνθήκη ισορροπίας. »Το θέμα δεν είναι αν θα πέσουμε, όλοι θα πέσουμε και μια και δυο φορές, το θέμα είναι αν θα ξανασηκωθούμε!»

Ας σταθούμε σε λίγα, άλλα βασικά, βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Τρεις βασικές κατευθυντήριες γραμμές με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων με τα παιδιά μας όταν αντιμετωπίσουμε μία σύγκρουση ή γενικότερα ένα πρόβλημα μαζί τους:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης