Κορωνοϊός - Πολωνία: Κατ' οίκον ποινές για κρατούμενους σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κορωνοϊός - Πολωνία: Κατ' οίκον ποινές για κρατούμενους σχεδιάζει η κυβέρνηση

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Πολωνίας σχεδιάζει να επιτρέψει σε περισσότερους κρατούμενους να εκτίσουν κατ' οίκον τις ποινές μέσω ηλεκτρονικής παρακολούθησης

filakes-768x431
Περισσότεροι κρατούμενοι στην Πολωνία θα έχουν τη δυνατότητα να εκτίσουν τις ποινές τους κατ' οίκον εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από την οποία εκτιμάται ότι μπορούν να επωφεληθούν έως 20.000 κρατούμενοι.

Ήδη έχει επιτραπεί σε αρκετούς κρατουμένους να εκτίσουν τις ποινές τους υπό καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης και πλέον το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, πληροφορεί για την πρότασή του «να αυξηθεί στο 18μηνο το ανώτερο όριο των ποινών ή η συνολική περίοδος της καταδίκης, που θα μπορεί να εκτίσει κάποιος υπό το σύσημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης». Μέχρι σήμερα το αντίστοιχο ανώτατο όριο της κατ' οίκον έκτισης ποινής ήταν 12 μήνες.

Με 684 κρούσματα κι οκτώ θανάτους από κορωνοϊό, και με τα σχολεία, τους κινηματογράφους κι άλλα συναφή κέντρα κλειστά, η Πολωνία έχει απαγορεύσει επίσης τις επισκέψεις στις φυλακές και σταμάτησε την κοινωνική εργασία κρατουμένων σε εξωτερικούς χώρους. Τα εργαστήρια απασχόλησης των κρατουμένων στις πολωνικές φυλακές έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν προστατευτικές μάσκες και στολές, που θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά του κορονοϊού, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ραδιοσταθμό RMF, που επικαλείται εκτιμήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, περίπου 20.000 μπορούν να επωφεληθούν από την ευνοϊκή αυτή διάταξη. Επίσης πρόσθεσε πως οι πιο ηλικιωμένοι κρατούμενοι, που εκτίουν ποινές έως τρία έτη, μπορούν να αιτηθούν μία αναστολή της ποινής τους έως ότου τερματισθεί η πανδημία.

Προσώρας δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει νόμος η υπουργική πρόταση. Μέχρι σήμερα οι κρατούμενοι στις 172 Πολωνικές φυλακές ανέρχονται σε περίπου 75.000.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός και φυλακές: Όλο το σχέδιο - Νέα πτέρυγα για κρούσματα - Τέλος οι άδειες


Κορωνοϊός στην Ιταλία: Νέες εξεγέρσεις σε φυλακές - Έξι νεκροί

Κορωνοϊός, Ιράν: Απελευθερώνονται χιλιάδες κρατούμενοι για να περιοριστεί η εξάπλωση στις φυλακές





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης