Κορωνοϊός, Ιράν: Απελευθερώνονται χιλιάδες κρατούμενοι για να περιοριστεί η εξάπλωση στις φυλακές

Κορωνοϊός, Ιράν: Απελευθερώνονται χιλιάδες κρατούμενοι για να περιοριστεί η εξάπλωση στις φυλακές

Ο κορωνοϊός «αδειάζει» τις φυλακές: Πρωτοφανής κίνηση η προσωρινή απελευθέρωση άνω των 54.000 κρατούμενων

covid_iran
Mε τα κρούσματα του κορωνοϊού να ανέρχονται σε 2.200 και τους νεκρούς σε 77, η κυβέρνηση της Τεχεράνης προχώρησε σε μία πρωτοφανή κίνηση: ανακοίνωσε ότι απελευθερώνει προσωρινά περισσότερους από 54.000 κρατούμενους σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την εξάπλωση της νόσου στις υπερπλήρεις φυλακές της χώρας, σύμφωνα με το BBC.

Στο μεταξύ, ο στρατός του Ιράν βρίσκεται σε συναγερμό, όπως μεταδίδουν τα αραβόφωνα δίκτυα, ενώ ήδη 23 Ιρανοί βουλευτές έχουν νοσήσει από τον «Covid- 19».

«Οι έγκλειστοι που έλαβαν το «πράσινο φως» για την προσωρινή απελευθέρωσή τους αφού εξετάστηκαν και βγήκαν αρνητικοί στο τεστ, κατέβαλαν εγγύηση», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης του Ιράν Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Στους κρατούμενους για θέματα ασφαλείας που έχουν καταδικαστεί σε πάνω πέντε χρόνια κάθειρξη, δεν θα επιτραπεί να βγουν από τη φυλακή, όπως τόνισε.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το BBC, η Βρετανοϊρανή Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ, που βρίσκεται φυλακισμένη στο Ιράν, μπορεί να αφεθεί ελεύθερη σύντομα.

Στη Ναζανίν επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών το 2016 στο Ιράν μετά την καταδίκη της για κατασκοπεία, κατηγορία την οποία η ίδια αρνείται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης