Κορωνοϊός στην Ιταλία: Πόλη - «φάντασμα» θυμίζει η Ρώμη

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Πόλη - «φάντασμα» θυμίζει η Ρώμη

Οι νεκροί στην Ιταλία είναι περισσότεροι από εκείνους στην Κίνα - Αυξήθηκαν κατά 427 σε ένα μόλις 24ωρο εξαιτίας του κορωνοϊού

romi_santa_marina
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Αιώνια Πόλη. Απέραντη θλίψη προκαλεί η απωλεια ήχων από την κίνηση στους δρόμους της Ρώμης, μιας πρωτεύουσας που κοντεύει να μετατραπεί σε «φάντασμα».


Η τρομακτική αύξηση του αριθμού των νεκρών, που είναι μεγαλύτερος από εκείνον στην Κίνα, και πλησιάζει τις 3.500, έχει σκορπίσει την οδύνη και μαζί με αυτήν, όλα μοιάζουν να παραδίνονται στην κρίση του κορωνοϊού.

Η Ρωμη παρουσιάζει την εικόνα που παρουσίασαν πρώτες οι περιοχές του ιταλικού βορρά, οι οποίες έχουν πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό από την πανδημία.

Ανατριχιαστική, πάντως, μοιάζει η «ερήμωση» της ιταλικής πρωτεύουσας, στην οποία ακούγονται μόνο φυσικοί ήχοι...

Δείτε το βίντεο-σοκ με το στρατιωτικό κονβόι που μεταφέρει πτώματα στο Μπέργκαμο

Η πόλη Μπέργκαμο έχει μετατραπεί σε πόλη - «φάντασμα» και οι Αρχές αδυνατούν να διαχειριστούν τους εκατοντάδες νεκρούς, οι οποίοι πλέον δεν χωράνε στο νεκροταφείο.

Εικόνες που δεν είχαμε διανοηθεί ότι θα αντικρίσουμε σε καιρό ειρήνης συμβαίνουν στη γειτονική μας χώρα, η οποία διαλύεται κομμάτι-κομμάτι κάθε μέρα. Οι Ιταλοί αψήφησαν σε αρχικό στάδιο τις προειδοποιήσεις και, όταν αντιλήφθηκαν ότι όντως κάτι σοβαρό συμβαίνει, ήταν πλέον αργά.

Η εικόνα με τα στρατιωτικά οχήματα που διασχίζουν το κέντρο του Μπέργκαμο, στους δρόμους του οποίου δεν κυκλοφορεί πλέον ούτε ένας άνθρωπος, ξεπερνούν κάθε παραλογισμό που θα μπορούσε να σκεφτεί ο νους ανθρώπου.

Κλείσιμο
Οι νεκροί δεν χωράνε στο νεκροταφείο της πόλης και δεκάδες πτώματα ανθρώπων που νόσησαν και κατέληξαν από τον κορωνοϊό μεταφέρονται με στρατιωτικά οχήματα σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Ιταλία: Άλλοι 427 νεκροί σε ένα 24ωρο - Πεθαίνουν 18 άνθρωποι την ώρα!

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Κινητοποίηση του στρατού για τον έλεγχο των πόλεων ζητούν οι δήμαρχοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης