Δικηγόρος του Γουάινσταϊν στην τελική της αγόρευση: Οι γυναίκες αυτές είχαν επιλογή

Δικηγόρος του Γουάινσταϊν στην τελική της αγόρευση: Οι γυναίκες αυτές είχαν επιλογή

Οι εισαγγελείς δημιούργησαν ένα εναλλακτικό σύμπαν στο οποίο οι γυναίκες δεν έχουν λογική, αυτονομία ούτε ευθύνη, υπογράμμισε η Ροτούνο στα καταληκτικά σχόλιά της, που ενθουσίασαν τον πρώην παραγωγό

rotunno
Ως θύμα του υπερβάλλοντος ζήλου της κατηγορούσας Αρχής παρουσίασε τον πελάτη της η Ντόνα Ροτούνο, μία εκ των δικηγόρων του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, στα καταληκτικά σχόλιά της που ενθουσίασαν τον πρώην ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα επηρεάσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τους New York Times, στην τελική της αγόρευση στην πολύκροτη δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, η Ροτούνο υποστήριξε ότι οι εισαγγελείς φέρονται σαν δημιουργοί ταινιών, εφευρίσκοντας έναν εναλλακτικό κόσμο στο οποίο οι γυναίκες δεν υπεύθυνες για την συμπεριφορά τους. Επί πέντε ώρες, η σκληροπυρηνική δικηγόρος ανακεφαλαίωνε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης του πρώην παραγωγού, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι οι γυναίκες που τον κατηγορούν επέλεξαν να εμπλακούν σε συναινετικές σχέσεις μαζί του (που είχαν συχνά τον χαρακτήρα συναλλαγής), προκειμένου να προωθήσουν την καριέρα τους.

Η κυρία Ροτούνο είπε ότι το γραφείο Εισαγγελέα του Μανχάταν επιχείρησε να υφάνει μια «σκοτεινή ιστορία» κατά τη διάρκεια της δίκης του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, απεικονίζοντάς τον ως τέρας και τις γυναίκες που τον κατηγορούν ως αθώα, ανήμπορα θύματα, χωρίς ωστόσο να διαθέτει αποδείξεις για κάτι τέτοιο. «Στην ιστορία τους, δημιούργησαν ένα σύμπαν όπου οι ενήλικες γυναίκες δεν έχουν λογική, αυτονομία ούτε ευθύνη. Σε αυτό το σύμπαν οι γυναίκες δεν είναι υπεύθυνες για τα πάρτι που πηγαίνουν, τους άνδρες που φλερτάρουν, τις επιλογές που κάνουν για να προωθήσουν την καριέρα τους, τις προσκλήσεις σε ξενοδοχεία, τα αεροπορικά εισιτήρια που δέχονται (ως δώρο), τις δουλειές που ζητάνε βοήθεια για να κλείσουν».

Η δικηγόρος του Γουάινσταϊν τόνισε ότι ο πελάτης της έχει γίνει «ο στόχος ενός σκοπού και ένός κινήματος», ικετεύοντας το σώμα των ενόρκων να μην ενδώσει στην πίεση του κοινωνικού περίγυρου, αλλά να εστιάσει στα γεγονότα της υπόθεσης. «Δεν χρειάζεται να συμπαθείτε τον κ. Γουάινσταϊν, δεν είμαστε σε διαγωνισμό δημοτικότητας. Πρέπει όμως να θυμάστε ότι δεν είμαστε εδώ για να ποινικοποιήσουμε την ηθική του... Εάν κοιτάξετε αποκλειστικά και μόνο τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν, χάνουν».

Τα καταληκτικά σχόλια της Ροτούνο φαίνεται πως ενθουσίασαν τον 67χρονο Γουάινσταϊν, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian. Κατά την αποχώρησή του από το δικαστήριο, και ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο πώς του φάνηκε η τελική αγόρευση της Ροτούνο, ο ίδιος απάντησε ότι του άρεσε πολύ. «Την χαρακτήρισα "Ο Λόγος της Βασίλισσας"», είπε αστειευόμενος, μια αναφορά στη διάσημη ταινία της εταιρείας παραγωγής του «Ο Λόγος του Βασιλιά» με τον Κόλιν Φερθ.

Η Εισαγγελέας Τζόαν Ιλούτζι αναμένεται να παρουσιάσει την τελική αγόρευση της πολιτείας την Παρασκευή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης