Στη Μαυριτανία καταδίκασαν οχτώ άνδρες σε διετή φυλάκιση επειδή «μιμούνταν τις γυναίκες»

Στη Μαυριτανία καταδίκασαν οχτώ άνδρες σε διετή φυλάκιση επειδή «μιμούνταν τις γυναίκες»

Τους «πρόδωσε» ένα βίντεο από γαμήλια εκδήλωση

dance-1
Σε φυλάκση δύο ετών καταδικάστηκαν οχτώ άνδρες στην Μαυριτανία μετά την δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο απεικονίζονται να χορεύουν σαν γυναίκες σε έναν γάμο.

Η αρχική εικόνα που είχαν η αστυνομία της χώρας για τον γάμο ήταν ότι επρόκειτο για γάμο ομοφυλοφίλων.

Όπως προέκυψε, όμως, αυτή η πληροφορία δεν ήταν αληθής με εκπρόσωπος της αστυνομίας να διευκρινίζει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι συλλήψεις έγιναν γιατί οι άνδρες αυτοί «μιμούνταν τις γυναίκες».

Κλείσιμο


Μαζί με τους οχτώ άνδρες καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκιση με αναστολή μια γυναίκα η οποία κατηγορήθηκε για «προτροπή προς την ακολασία» ενώ αντίθετα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο οποίο καταγράφηκαν οι σκηνές αυτές αθωώθηκε.

«Οι αρχές της Μαυριτίνας δεν έχουν κανένα δικαίωμα να στείλουν κάποιον στη φυλακή επειδή παραβρέθηκε σε μια ειρηνική εορταστική εκδήλωση» διαμαρτυρήθηκε ο διευθυντής του τομέα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ της οργάνωσης Human Rights Watch.

Στη Μαυριτανία ισχύει ο ισλαμικός νόμος της Σαρία, βάσει του οποίου η ομοφυλοφιλική σχέση τιμωρείται με θάνατο μολονότι υπάρχει ένα de facto μορατόριουμ προκειμένου να μην υπάρχουν εκτελέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης