Γερμανία: Δύει το άστρο της Μέρκελ ύστερα από 14 χρόνια στην Καγκελαρία;

Γερμανία: Δύει το άστρο της Μέρκελ ύστερα από 14 χρόνια στην Καγκελαρία;

Ποια είναι η «κόκκινη Σάρα» που έκλεψε την πρωτιά δημοφιλίας από τη Μέρκελ

germania_merkel
Δεκατέσσερα χρόνια στο τιμόνι της Καγκελαρίας έκλεισε η Άνγκελα Μέρκελ με τον γερμανικό Τύπο να της πλέκει το εγκώμιο αν και πλέον δεν είναι η πιο αγαπητή πολιτικός στην πατρίδα της.

Κι ενώ είναι σε εξέλιξη το συνέδριο του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών, τα βλέμματα στρέφονται στη γυναίκα που κατάφερε να εκτοπίσει στη δεύτερη θέση την Καγκελάριο.

Η «κόκκινη Σάρα», πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, Σάρα Βάγκενκνεχτ, έκανε την μεγάλη έκπληξη κλέβοντας την πρωτιά από τη Μέρκελ στη λίστα των πιο δημοφιλών πολιτικών της Γερμανίας.
sara-wagenknecht_3_0

Αν και πρόσφατα παραιτήθηκε από το αξίωμά της, η Σάρα, σύζυγος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Οσκαρ Λαφοντέν, κατάφερε να εκτοπίσει στη δεύτερη θέση την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Κλείσιμο
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Insa» για λογαριασμό του περιοδικού Focus έδειξε ότι, η κόκκινη Σάρα με τον χαρακτηριστικό κότσο στα μαλλιά, απολαμβάνει σήμερα την υψηλότερη δημοτικότητα στην Γερμανία.

Ακολουθεί ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ενώ στην τέταρτη θέση έρχεται ο Φρίντριχ Μερτς, υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος το 2018. Ο Μερτς ηττήθηκε από την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία όμως δεν φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών. Η Ανεγκρέτ καταλαμβάνει μόλις στην 18η θέση της κατάταξης, ανάμεσα σε 22 πολιτικούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης