Χιλή: Σοπράνο σπάει τη νεκρική σιγή που επέβαλε ο στρατός μέσα στη νύχτα

Χιλή: Σοπράνο σπάει τη νεκρική σιγή που επέβαλε ο στρατός μέσα στη νύχτα

Δείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική ερμηνεία της τραγουδίστριας - Χειροκροτήματα από τους γείτονες

Xili
Ταραχές που έχουν κοστίσει τη ζωή 18 ανθρώπων επικρατούν το τελευταίο δεκαήμερο στη Χιλή. Οι συγκρούσεις -έχουν χαρακτηριστεί οι χειρότερες μετά την πτώση της δικτατορίας- ξεκίνησαν με τις διαμαρτυρίες κυρίως των φοιτητών εξαιτίας της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου του μετρό του Σαντιάγο και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Μετά από όλα αυτά το βράδυ της Κυριακής επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός Χαβιέρ Ιτούριαγκα, αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια.

«Η δημοκρατία δεν έχει μόνο δικαίωμα, έχει υποχρέωση να αμυνθεί, χρησιμοποιώντας όλα τα όργανα που διαθέτει (…) για να αγωνιστεί εναντίον όσων προσπαθούν να την καταστρέψουν», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Σεμπάστιαν Πινιέρα, επιβάλλοντας μέτρα εκτάκτου ανάγκης σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Έτσι, οι αρχές προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας και επιβολή πλήρους ησυχίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με εντολή «να παραμείνουν ήρεμοι» και «στα σπίτια τους».

Την απαγόρευση έσπασε μια σοπράνο σε μια γειτονιά από τις πέντε περιφέρειες της χώρας όπου επεβλήθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον στρατό, με το τραγούδι της να «ταξιδεύει» σε όλα τα γύρω διαμερίσματα. Μαγεμένοι οι γείτονες ακούνε εκστατικά το τραγούδι της μέσα στη νύχτα, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν τελείωσε και κάποιος ανέβασε το βίντεο στα social media.

Muchas gracias a la vecina @ayleenjovita.soprano que con su canto logro calmar por unos minutos la angustia de estas noches. (aporte de Ernesto Pinto M)

Δημοσιεύτηκε από El Canto Nuevo de Chile στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης