«Ντροπή» για την Αραβική Συμμαχία η συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας, λέει πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ

«Ντροπή» για την Αραβική Συμμαχία η συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας, λέει πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ

«Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ σχετικά με τη συνοριακή της ζώνη με Συρία αποδεικνύει την απουσία εκτίμησης προς την Αραβική Συμμαχία» ανέφερε ο Σέιχ Χαμάντ Μπιντ Τζασσίμ Αλ Τάνι

amaxoi_syria
Ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ Σέιχ Χαμάντ Μπιντ Τζασσίμ Αλ Τάνι ανέφερε πως η συμφωνία των ΗΠΑ με την Τουρκία, για προσωρινή κατάπαυση πυρός στη ζώνη της βόρειας Συρίας, αποτελεί «ντροπή» για την Αραβική Συμμαχία.

Στη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Μάικ Πενς στην Άγκυρα, το απόγευμα της Πέμπτης, οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία 13 σημείων για την εκεχειρία στη «ζώνη ασφαλείας» της βόρειας Συρίας.

«Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ σχετικά με τη συνοριακή της ζώνη με Συρία αποδεικνύει την απουσία εκτίμησης προς την Αραβική Συμμαχία, που δεν είναι πια αξιόπιστη για τους Άραβες, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε ο Αλ Τάνι στο Twitter. «Η Αραβική Συμμαχία απέτυχε να λύσει τις δικές της υποθέσεις», πρόσθεσε.

Σε έκτακτη συνάντηση που έγινε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών το προηγούμενο Σάββατο, η Αραβική Συμμαχία καταδίκασε την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία.

Κλείσιμο
«Για να μην αναφέρουμε το γεγονός πως η Αραβική Συμμαχία δεν διαθέτει την αξιοπιστία, ώστε να είναι διαιτητής σε όλες τις αραβικές διαμάχες, λόγω των μη ρεαλιστικών πολιτικών της», πρόσθεσε ο Αλ Τάνι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης