Τζόνσον: Πιθανή μια συμφωνία για το Brexit

Τζόνσον: Πιθανή μια συμφωνία για το Brexit

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού υπάρχουν ακόμη θέματα που εκκρεμούν προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας

boris01
Τελειωμό δεν έχει το «παζάρι». Με την κλεψύδρα να αδείαζει και την 31η Οκτωβρίου να πλησιάζει, Βρυξέλλες και Λονδίνο - σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα - φέρεται να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η άτακτη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στους κορυφαίους υπουργούς του ότι υπάρχει πιθανότητα επίτευξης μιας νέας συμφωνίας για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού υπάρχουν ακόμη θέματα που εκκρεμούν προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Ο πρωθυπουργός έκανε μια ενημέρωση στο υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με την πρόοδο στις εν εξελίξει συνομιλίες για το Brexit, είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να εξασφαλιστεί μια καλή συμφωνία αλλά ακόμη δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο και ότι παραμένουν θέματα που εκκρεμούν», είπε ο εκπρόσωπος.

Brexit: Θρίλερ για γερά νεύρα οι διαπραγματεύσεις Βρυξελλών - Λονδίνου

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ο Ιρλανδός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει ακόμη να επιλυθούν. Τόνισε επίσης ότι μπορεί να χρειαστεί μία έκτακτη Σύνοδος Κορυφής μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι σε επτά με οκτώ ώρες θα πρέπει να γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Brexit. «Θεωρητικά σε επτά με οκτώ ώρες όλα θα είναι ξεκάθαρα», δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το πολωνικό ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24. Σύμφωνα με τον Τουσκ, οι βάσεις μιας συμφωνίας είναι «έτοιμες» και μπορούν να διαμορφωθούν τις επόμενες ώρες. «Αύριο θα μπορούσαμε να επικυρώσουμε αυτή τη συμφωνία με τη Βρετανία», πρόσθεσε.


Κι ενώ διεξάγονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις Λονδίνου - Βρυξελλών ένα 24ωρο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, το βορειοϊρλανδικό «Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα» τορπιλίζει τη συμφωνία με την επικεφαλής του κόμματος Αρλίν Φόστερ να δηλώνει ότι «δεν εμπιστεύεται τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά μόνο τον εαυτό της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης