Βίντεο: Ρωσικά SU-35 κάνουν... ακροβατικά στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης

Βίντεο: Ρωσικά SU-35 κάνουν... ακροβατικά στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης

Το ρωσικό αεροσκάφος πέταξε για 15 λεπτά πάνω από την πόλη της Τουρκίας, σε μία πρώτη επίδειξη ενόψει της -πιθανής- αγοράς από την Άγκυρα

russia_turkey
Ολοκληρωτική στροφή προς τη Ρωσία ή ένας ακόμα -επικίνδυνος σε κάθε περίπτωση- ελιγμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Σε κάθε περίπτωση, η παραλαβή των ρωσικών οπλικών συστημάτων S-400 ολοκληρώθηκε και όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα, το 2020 θα είναι έτοιμα προς χρήση. Οι S-400, ωστόσο, φαίνεται να αποτελούν το πρώτο βήμα. Και αυτό διότι την Κυριακή, στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης εκτυλίχθηκε ένα μοναδικό θέαμα, καθώς αεροσκάφος SU-35 πραγματοποίησε μανούβρες και... ακροβατικά, σε μία πρώτη επίδειξη του υπερσύγχρονου ρωσικού αεροσκάφους.

Μετά τις εξελίξεις με τα F-35 και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς των αμερικανικών μαχητικών, ο Τούρκος πρόεδρος προχωρά ολοταχώς από τις απειλές στην πράξη, στρέφοντας την προσοχή του στην αγορά του αντίστοιχου αεροσκάφους από τη Μόσχα, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης -όπως όλα δείχνουν- συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Τα πλάνα από την επίδειξη του Su-35 στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης είναι άκρως εντυπωσιακά, αλλά και ενδεικτικά των προθέσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε ένα «παγκόσμιο παράδοξο», καθώς παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ, αγοράζοντας ωστόσο σύγχρονο οπλισμό από τον υπ' αριθμόν έναν «εχθρό» της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, τη Ρωσία.

Ακολουθεί το βίντεο με τα πλάνα από τη 15λεπτη πτήση του ρωσικού αεροσκάφους:


Rus Yapımı SU-35 Savaş Uçağı İstanbul’da Gösteri Uçuşu Yaptı
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης