Ο Μπόρις Τζόνσον ξεπερνάει την κρίση του Brexit με... ποίηση και περπάτημα

Ο Μπόρις Τζόνσον ξεπερνάει την κρίση του Brexit με... ποίηση και περπάτημα

Παρέα με τον σκύλο που υιοθέτησε μαζί με την σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας περπατάει νωρίς το πρωί στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ για να «καθαρίσει» το μυαλό του

bojodog
Μετά τις αλλεπάλληλες ήττες στο Κοινοβούλιο ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να απομακρύνθηκε από την ιδέα ενός Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά τα προβλήματα παραμένουν για τον εκκεντρικό πρωθυπουργό της Βρετανίας καθώς, όπως φαίνεται, είναι αποφασισμένος να πετύχει αναθεωρημένη συμφωνία για τους όρους του Brexit στην σύνοδο κορυφής στις 17-18 Οκτωβρίου. Όμως, για να ξεφύγει από το στρες του Brexit ο οικοδεσπότης της Ντάουνινγκ Στριτ έχει καταφύγει στην ποίηση και στον σκύλο του!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Mail της Κυριακής, μία ημέρα πριν την κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Βρετανός πρωθυπουργός
δήλωσε αισιόδοξος για μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες πριν τις 31 Οκτωβρίου και τόνισε πως σε Βερολίνο, Παρίσι, αλλά, κυρίως στο Δουβλίνο, βλέπει τις τελευταίες ώρες «σημάδια ευελιξίας» για ένα Brexit χωρίς την επαναφορά «σκληρού» συνόρου μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας (backstop).

Όπως, ο ίδιος αποκάλυψε, ο Ντάιλιν, ο σκύλος που υιοθέτησε πρόσφατα μαζί με την σύντροφό του Κάρι Σίμοντς, τον βοηθά να χαλαρώνει. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξυπνά στις 6 το πρωί και μαζί με το ημίαιμο Τζακ Ράσελ, που πήρε από καταφύγιο ζώων στην Ουαλία, περπατά στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας ενώ φορά ακόμα το μποξεράκι του. Αν και το βάρος των υποχρεώσεων μοιάζει ασήκωτο αυτή την περίοδο για τον Τζόνσον, παραμένει αχόρταγος «βιβλιοφάγος». Την νύχτα πέφτει στο κρεβάτι αγκαλιά πάντα με ένα βιβλίο. Την χθεσινή νύχτα ο ένοικος της Ντάουνινκ Στριτ αποκάλυψε πως τον πήρε ο ύπνος αγκαλιά με ένα βιβλίο του Βρετανού ιστορικού Άντονι Μπίβορ. Πρόκειται για το βιβλίο «Arnhem: The Battle for the Bridges, 1944», το οποίο αναφέρεται στην Mάχη του Αρνεμ, στην Ολλανδία, τον Σεπτέμβριο του 1944.

Το βιβλίο έγινε ταινία με τίτλο «A Bridge Too Far» το 1977 και με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα άλλο βιβλίο που διαβάζει αυτή την περίοδο ο Μπόρις Τζόνσον για να ξεφύγει από το στρες του Brexit είναι το «The Oxford Book of English Verse», μια ανθολογία με αγγλική ποίηση, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1900. «Με αυτό με παίρνει ο ύπνος», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Όσο για το αξίωμα του πρωθυπουργού o Τζόνσον το χαρακτήρισε «φανταστικό προνόμιο» ενώ παραδέχθηκε πως είναι «σκληρή δουλειά» αλλά, χωρίς αμφιβολία, ποτέ στη ζωή του δεν έχει απολαύσει τίποτα περισσότερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης