Μετά την κρίση για τη Γροιλανδία, Τραμπ και Φεντέρικσεν μίλησαν στο τηλέφωνο

Μετά την κρίση για τη Γροιλανδία, Τραμπ και Φεντέρικσεν μίλησαν στο τηλέφωνο

Λίγες μέρες μετά τα... μαχαίρια, ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε με την Δανέζα πρωθυπουργό Μέτε Φεντέρικσεν – Για «εποικοδομητική συνομιλία», μιλά η Κοπεγχάγη

21370397
Προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους φαίνεται ότι καταβάλλουν Δανία και ΗΠΑ, μετά την αντιπαράθεση που ακολούθησε όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να αγοράσει τη Γροιλανδία από την Κοπεγχάγη.

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν είχε μια «εποικοδομητική συνομιλία» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία συζήτησαν τη συνεργασία των χωρών τους για θέματα ασφαλείας, όπως ανέφερε το δανέζικο πρακτορείο Ritzau.

Η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε ποιος από τους δύο ηγέτες είχε την πρωτοβουλία αυτής της τηλεφωνικής επαφής.

Οι τόνοι είχαν ανέβει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών, με αφορμή την πρόταση του Τραμπ να αγοράσει τη Γροιλανδία από την Κοπεγχάγη. Η Φρεντέρικσεν χαρακτήρισε παράλογη την προσφορά του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ακύρωσε αμέσως την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Δανία –είχε προσκληθεί από τη βασίλισσα Μαργαρίτα– χαρακτηρίζοντας «αγενές» το ύφος της πρωθυπουργού.

Η Φρεντέρικσεν από την πλευρά της είπε ότι πιστεύει ότι οι σχέσεις της χώρας της με τις ΗΠΑ δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την αντιπαράθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης