H Ρωσία στέλνει ρομπότ για την κατάσβεση της φωτιάς στις αποθήκες πυρομαχικών - Βίντεο

H Ρωσία στέλνει ρομπότ για την κατάσβεση της φωτιάς στις αποθήκες πυρομαχικών - Βίντεο

 Το σημείο παρακολουθείται συστηματικά από μη επανδρωμένες ιπτάμενες συσκευές 

033_5968699_5d48648346264
Δύο ειδικά πολυλειτουργικά ρομπότ τύπου Uran-14 στέλνονται, με απόφαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στις αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού στην περιοχή Ατσίνσκ της Σιβηρίας με στόχο να εξαλειφθεί η πυρκαγιά.

Δύο ακόμη εξειδικευμένα ρομπότ θα αποστείλει το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών στον χώρο που έχει εκδηλωθεί η πυρκαγιά, τα οποία θα μεταφερθούν με στρατιωτικά αεροσκάφη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά στην περιοχή των αποθηκών πυρομαχικών παρακολουθείται συστηματικά από μη επανδρωμένες ιπτάμενες συσκευές (drones), επισημαίνοντας ότι είχε προγραμματισθεί οι αποθήκες πυρομαχικών να απομακρυνθούν έως το 2022.

Έκρηξη σημειώθηκε, νωρίτερα, σε αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ, προκαλώντας τον θάνατο ενός στρατιωτικού, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών. Επτά άτομα, μεταξύ των οποίων δύο στρατιωτικοί, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκαν από θραύσματα πυρομαχικών. Από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί 11.000 άνθρωποι, ενώ από τις αποθήκες όλο το προσωπικό.

Στο μεταξύ, πηγή του ρωσικού υπουργείο Άμυνας διέψευσε ότι υπάρχει στρατιωτικός που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια των εκρήξεων. «Δεν υπάρχει ούτε ένας νεκρός στρατιωτικός», δήλωσε η εν λόγω πηγή.

Explosions in ammunition depots in Russia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης