Κουρτς: «Ουτοπικές» οι προτάσεις Μακρόν για την Ευρώπη

sebastian-kurz

Ο Μακρόν πρότεινε τη δημιουργία «μιας κοινωνικής ασπίδας» για τους Ευρωπαίους και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε σε έναν κατώτατο ευρωπαϊκό μισθό, προσαρμοσμένο σε κάθε χώρα

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς χαρακτήρισε σήμερα «ουτοπικές» τις πρόσφατες προτάσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρον για την Ευρώπη και κυρίως την ιδέα του για έναν κατώτατο ευρωπαϊκό μισθό, ενώ στήριξε τις γερμανικές αντιπροτάσεις.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που απορρίπτουμε και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε πολύ ικανοποιημένοι» από τις προτάσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, «τις οποίες συμμεριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό», επεσήμανε ο Κουρτς μιλώντας στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DLF.

«Πιστεύω ότι πολλές προτάσεις (του Μακρόν) είναι ουτοπικές, όταν σκέφτομαι την ιδέα μιας κοινωνικής ένωσης, ενός κατώτατου μισθού στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε τη δημιουργία «μιας κοινωνικής ασπίδας» για τους Ευρωπαίους και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε σε έναν κατώτατο ευρωπαϊκό μισθό, προσαρμοσμένο σε κάθε χώρα.

Ένα τέτοιο σχέδιο «ίσως επιφανειακά ακούγεται καλό», όμως είναι «εντελώς μη ρεαλιστικό» εξαιτίας του διαφορετικού βιοτικού επιπέδου μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και θα οδηγήσει είτε τις χώρες με πιο χαμηλό επίπεδο μισθών να χάσουν την ελκυστικότητά τους, είτε τις πιο πλούσιες χώρες να χρηματοδοτούν οι ίδιες την προσέγγιση στο επίπεδο των μισθών, εκτίμησε ο Αυστριακός καγκελάριος.

«Πιστεύετε ότι οι Γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων θα επένδυαν στην Ουγγαρία ή την Πολωνία αν οι μισθοί ήταν ίδιοι με της Γερμανίας», διερωτήθηκε ο Κουρτς.

Ο Αυστριακός καγκελάριος απέρριψε, όπως και η Γερμανία, την ιδέα της αμοιβαιοποίησης των χρεών, την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος προωθεί εδώ και καιρό τη δημιουργία ενός σημαντικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την ευρωζώνη προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μελλοντικά σχέδια.

Η αμοιβαιοποίηση των χρεών θα ήταν «πολύ επικίνδυνη» διότι θα ωθούσε τα βαθιά χρεωμένα κράτη να συνεχίσουν τον δρόμο αυτό, εκτίμησε ο Κουρτς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20711149

Τα Σκόπια καταδικάστηκαν σε πρόστιμο 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη ενός δικαστή που είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – Η απόφαση εκδόθηκε από τμήμα υπό την προεδρία του Λίνου Αλέξανδρου Σισιλιάνου

4
21146826

Όσο πιο χαμηλά τα ποσοστά συντηρητικών και Σοσιαλδημοκρατών τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα εσωκομματικών προστριβών -  Φήμες στους Σοσιαλδημοκράτες για το πολιτικό μέλλον της προέδρου Αντρέα Νάλες - Χωρίς άγχος οι Πράσινοι.