Στο Σάλσμπερι έναν χρόνο μετά την επίθεση στους Σκριπάλ η Τερέζα Μέι

Στο Σάλσμπερι έναν χρόνο μετά την επίθεση στους Σκριπάλ η Τερέζα Μέι

Το πνεύμα και την αποφασιστικότητα της βρετανικής πόλης σημείωσε στις δηλώσεις της η πρωθυπουργός της Βρετανίας

20802386
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Σάλσμπερι, στην οποία πριν από ένα χρόνο, στις 4 Μαρτίου 2018, είχαν δηλητηριασθεί από τη νευροπαραλυτική ουσία Novichok, ο Ρώσος πρώην κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια.

Στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης δημοσιεύθηκε σχετική δήλωση της Μέι, για το συμβάν στο Σάλσμπερι, με μια λάθος φωτογραφία, η οποία δεν απεικόνιζε την πόλη Σάλσμπερι αλλά την βρετανική πόλη Μπαθ. Αργότερα το γραφείο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, αναγνώρισε το λάθος και άλλαξε την φωτογραφία, ενώ η ίδια η Τερέζα Μέι όταν ρωτήθηκε για τη φωτογραφία, κατά την επίσκεψη της στον καθεδρικό ναό του Σάλσμπερι είπε ότι «ήταν ένας λάθος, το οποίο διορθώθηκε».

Σε δηλώσεις της που έκανε κατά την διάρκεια της επίσκεψής της είπε, επίσης, ότι το Σάλσμπερι είναι ανοιχτό για επιχειρηματική δραστηριότητα. «Αυτό που είδα σήμερα εδώ στο Σάλσμπερι είναι το απίστευτο πνεύμα και η αποφασιστικότητα των κατοίκων του Σάλσμπερι. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εκείνους».

Στη δήλωση της, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, αναφέρει ότι «το Σάλσμπερι επανέρχεται από ένα τόσο καταστροφικό και απερίσκεπτο συμβάν, σα μια ένδειξη αποφασιστικότητας, ανεκτικότητας, και θετικότητας για την κοινότητα».

Παράλληλα αναφέρει ότι η σημερινή μέρα «είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το Σάλσμπερι, επειδή βγαίνει από τη σκιά, που σκόρπισε η χρήση ενός χημικού όπλου», όπως κι ότι «σήμερα 12 μήνες μετά, βλέπουμε, πως αυτή η ιστορική πόλη καλωσορίζει χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες και είναι έτοιμη για ένα θετικό και γεμάτο ευημερία μέλλον» επισημαίνεται στη δήλωση της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης