Ινδονησία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στο παράνομο χρυσωρυχείο που κατέρρευσε

Ινδονησία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στο παράνομο χρυσωρυχείο που κατέρρευσε

Τα πτώματα 9 ανθρώπων έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής - Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνονται από το απότομο και ασταθές έδαφος και τις πολύ στενές στοές

miners
Δεκαεννιά επιζώντες και τα πτώματα 9 ανθρώπων έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από ένα παράνομο χρυσωρυχείο το οποίο κατέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα στο βόρειο τμήμα του νησιού Σουλαουέσι της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας, εκφράζοντας φόβους ότι πολλές δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνονται από το απότομο και ασταθές έδαφος και τις πολύ στενές στοές. Εξάλλου οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες πλέον μειώνονται καθώς το δυστύχημα σημειώθηκε την Τρίτη.

Ο Σουτόπο Πούρβουο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, εξήγησε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο παράνομο χρυσωρυχείο.

Οι επιζώντες έχουν δώσει διαφορετικές εκτιμήσεις για το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονταν στο χρυσωρυχείο την ώρα του δυστυχήματος: «Κάποιοι είπαν 30, 50, 60 άνθρωποι ή ακόμη και 100 που βρίσκονταν στην κεντρική στοά», όμως «υπήρχε και άγνωστος αριθμός στις δευτερεύουσες στοές», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για μία εβδομάδα, όμως οι αρχές πλέον δεν αναφέρονται σε απόπειρες μεταφοράς τροφίμων και νερού σε τυχόν επιζώντες.

Οι οικογένειες των αγνοούμενων επέτρεψαν την προηγούμενη εβδομάδα τη διεξαγωγή ερευνών με μηχανικά μέσα, που είναι πιο γρήγορες αλλά και πιο επικίνδυνες. Αρχικά οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες χρησιμοποιώντας μόνο φτυάρια.

Κλείσιμο
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα ορυχείο στην Μπολάανγκ Μονγκοντόου, μια περιοχή στην οποία τον Δεκέμβριο είχε σημειωθεί ένα άλλο δυστύχημα σε παράνομο χρυσωρυχείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι. Προκλήθηκε από την ξαφνική κατάρρευση δοκών και υποστηριγμάτων μέσα στο ορυχείο εξαιτίας της αστάθειας του εδάφους.

Στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας υπάρχουν πολλά παράνομα χρυσωρυχεία τα οποία δεν τηρούν τους επίσημους κανόνες ασφαλείας.

Το 2016, 11 χρυσωρύχοι έχασαν τη ζωή τους όταν κατολίσθηση λάσπης έπληξε παράνομο ορυχείο στην επαρχία Τζαμπί στο νησί Σουμάτρα. Έναν χρόνο νωρίτερα, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νησί Ιάβα όταν κατέρρευσε στοά κλειστού χρυσωρυχείου που εκμεταλλεύονταν παράνομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης