Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καταγγέλλει έφοδο των ειδικών δυνάμεων στο σπίτι του

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καταγγέλλει έφοδο των ειδικών δυνάμεων στο σπίτι του

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό υποστήριξε ότι έγινε επιχείρηση σύλληψης της γυναίκας του - Στο σπίτι βρισκόταν η 20 μηνών κόρη του με τη γιαγιά της

guaido_arthro_new
Έφοδο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Βενεζουέλας κατήγγειλεο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, στο τέλος δημόσιας εκδήλωσης και ζήτησε από ξένους διπλωμάτες να τον συνοδεύσουν στο σπίτι του, όπου και μετέβη, όπως δείχνει και το βίντεο του Reuters. 



Σύμφωνα με τον Γκουαϊδό, οι ειδικές δυνάμεις αναζητούσαν τη γυναίκα του, ενώ σπίτι βρισκόταν η 20 μηνών κόρη του, μαζί με τη γιαγιά της.  «Θα σας καταστήσω υπεύθυνους για κάθε εκφοβισμό του παιδιού μου, που είναι μόλις 20 μηνών», διεμήνυσε ο Γκουαϊδό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

guaido_spiti
Κλείσιμο
Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό έσπευσε στο σπίτι του όπου βρισκόταν το παιδί του





Έκκληση προς τους αστυνομικούς να μην περάσουν τις «κόκκινες γραμμές»

«Στόχος ήταν να δημιουργηθεί φόβος, αλλά δεν τα κατάφεραν», είπε λίγο αργότερα, στην πόρτα του σπιτιού του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Φαμπιάνα και την κόρη του.

Όπως μεταδίδει η El Pais, ο Χουάν Γκουαϊδό τόνισε ότι υπάρχουν ορισμένα ιερά πράγματα, όπως οι οικογένεια και κάλεσε τις στρατιωτικές δυνάμεις να μην περάσουν τις «κόκκινες γραμμές». Σύμφωνα με τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας, οι γείτονες αντέδρασαν στην είσοδο της αστυνομίας στο σπίτι του, ενώ ο ίδιος απέδωσε το περιστατικό σε παρενόχληση. Μάλιστα νωρίτερα είχε πει ότι το καθεστώς νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα τον τρομάξει.



Λίγο αργότερα, έγραψε στο twitter ότι οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται σπιτι του και ότι καθιστά«τον πολίτη Νικολάς Μαδούρο υπεύθυνο για την ακεραιότητα της κόρης του που βρίσκεται εκεί».
Νικολάς Μαδούρο υπεύθυνο για την ακεραιότητα της κόρης του που βρίσκεται εκεί».
Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μαδούρο προκαλέσει κακό στον Γκουαϊδό, ενώ η καταγγελία έρχεται λίγες ώρες αφότου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας και κάλεσε την ΕΕ να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση. .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης