Ιρλανδία για Brexit: Δεν θα δεχθούμε το σχέδιο της Μέι για τα σύνορα

brexit_ireland

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το backstop χρειάζεται να είναι ισχυρό και από νομικής άποψης

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε στην Τερέζα Μέι ότι δεν θα δεχθεί τα σχέδια της Βρετανίδας πρωθυπουργού να επαναδιαπραγματευτεί μια ρύθμιση για τα σύνορα της Ιρλανδίας στην μετά-Brexit εποχή, δηλώνοντας ότι το αποκαλούμενο «backstop» χρειάζεται να είναι ισχυρό από νομική άποψη.

Η Βρετανία εξετάζει εναλλακτικές επιλογές για το backstop - πολιτική ασφάλεια για να αποτραπεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία - στην Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου με την οποία δίδεται εντολή στην πρωθυπουργό Μέι να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας.

«Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός καθόρισε για μια ακόμη μια φορά την απαράλλαχτη θέση της Ιρλανδίας και της ΕΕ για τη Συμφωνία Αποχώρησης και για το backstop, σημειώνοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις ενίσχυσαν την ανάγκη για ένα backstop που θα είναι ισχυρό από νομική άποψη και εφαρμόσιμο στην πράξη», τόνισε ένας εκπρόσωπος της ιρλανδικής κυβέρνησης μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι ηγέτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

England Rules

Γατάκι των Βρυξελλών θα φας σύνορο όπως το τείχος του Αδριανού να στρώσεις.

kyriakos

Θαυμάζω τη βλακεια σου. Είσαι μουρλο με βούλα. Το έχεις χάσει και πανηγυρίζεις την ήττα. Φίλε είσαι φυχοπαθης. Δεν σωνεσαι. Το Λονδίνο ΔΕΝ θέλει σύνορο, οι Βρυξέλλες θέλουν. Σύνορο σημαίνει καταστροφή για το Λονδίνο γι αυτό τα έχουν κάνει πάνω τους. Ψυχοπαθή. Ούτε ο Αγυριγος δεν γράφει με τόση τρέλα. Φροντίζει να τα μπερδεύει. Πάντως κι εσύ είσαι ψυχοπαθής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bill

Το μήνυμα του διάσημου Αμερικανού κωμικού προκάλεσε την οργή μίας ικανής μερίδας πολιτών, ακριβώς διότι ένα άτομο που κατηγορείται για τόσο βαριά εγκλήματα, δεν είναι σε θέση να δίνει συμβουλές και να αυτοαποκαλείται «μπαμπάς της Αμερικής»