Brexit: Backstop και τελωνειακή σύνδεση στην ατζέντα της συνάντησης Μέι-Κόρμπιν

Brexit: Backstop και τελωνειακή σύνδεση στην ατζέντα της συνάντησης Μέι-Κόρμπιν

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα θα μπει σε μία συμφωνία χωρίς να έχει το δικαίωμα αποχώρησης από αυτή

brexit_may_corbyn
Τα προβλήματα γύρω από το backstop του Brexit, αλλά και το ζήτημα της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αργά το μεσημέρι ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με την βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Η συνάντηση διήρκεσε λίγο λιγότερο από μία ώρα και, όπως ανέφερε στο BBC, ο Τζ.Κόρμπιν, η πρωθυπουργός έλαβε υπόψη τις ανησυχίες του ίδιου για το ιρλανδικό backstop και ότι θα τις μεταφέρει στους συνομιλητές της στην ΕΕ.

Ο ηγέτης των Εργατικών τόνισε στη διάρκεια της συνάντησης ότι σύμφωνα με τις προτάσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού η χώρα θα μπει σε μία συμφωνία χωρίς να έχει το δικαίωμα να αποχωρίσει από αυτή. Πρόσθεσε ότι θα ήθελε «μία ευρεία τελωνειακή ένωση» με την ΕΕ, στην οποία η Βρετανία θα έχει λόγο στο πως θα γίνονται οι εμπορικές συμφωνίες.

Τον Τζερεμι Κόρμπιν συνόδευαν στη συνάντηση ο επικεφαλής κομματικής πειθαρχίας του κόμματος, Νίκ Μπράουν, και δύο ακόμη στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των Εργατικών, ο Τζ. Κόρμπιν είναι απογοητευμένος από τους βουλευτές του κόμματος που συνέπλευσαν με τους Τόρις και υποστήριξαν την τροπολογία Μπράντι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης