Ιρλανδία και Σουηδία προειδοποιούν τη Μέι: Η συμφωνία για το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμη

Ιρλανδία και Σουηδία προειδοποιούν τη Μέι: Η συμφωνία για το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμη

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός λέει πως δεν υπάρχουν σχέδια για έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για το Brexit - Σουηδός υπουργός υπογραμμίζει πως η επαναδιαπραγμάτευση δεν βρίσκεται στα χαρτιά

BRITAIN-EU
Δεν υπάρχουν σχέδια ούτε πίεση για να διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν την επιθυμία της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

«Δεν υπάρχουν σχέδια να οργανωθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής για να συζητηθούν αλλαγές στις κατευθυντήριες οδηγίες ούτε υπάρχει οποιαδήποτε πίεση για να διεξαχθεί μια τέτοια σύνοδος», δήλωσε ο Βαράντκαρ στο κοινοβούλιο.

Εξάλλου στη Στοκχόλμη ο αρμόδιος για την ΕΕ υπουργός της Σουηδίας υπογράμμισε σήμερα πως η συμφωνία της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

«Ήμασταν σαφείς σ' αυτό εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο σουηδός υπουργός Χανς Ντάλγκρεν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ. «Το backstop είναι μέρος της συμφωνίας εξόδου, έτσι είναι σαφές πως η επαναδιαπραγμάτευση δεν βρίσκεται στα χαρτιά».

Η Μέι ελπίζει να πείσει τις Βρυξέλλες να κάνουν μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου αλλαγές στον μηχανισμό ασφαλείας backstop, που έχει στόχο να εμποδίσει την επαναφορά ενός σκληρού συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης