Τραγωδία στο Παρίσι: Μια 20χρονη και δύο κοριτσάκια πέθαναν από φωτιά σε διαμέρισμα

Τραγωδία στο Παρίσι: Μια 20χρονη και δύο κοριτσάκια πέθαναν από φωτιά σε διαμέρισμα

Τα άψυχα σώματα των τριών θυμάτων βρέθηκαν «κοντά ή μέσα στον ανελκυστήρα» - Πέθαναν «δηλητηριασμένες από τους καπνούς» της φωτιάς

fire1
Μια 20χρονη γυναίκα και δύο κοριτσάκια, το ένα ηλικίας τριών ετών και το άλλο «μεταξύ 5 και 7 ετών» έχασαν τη ζωή τους και έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ σε πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα σε πολυκατοικία στη συνοικία Πολ Ελυάρ του Μπομπινί (περιοχή Σεν-Σεν-Ντενί), προαστίου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 21.20 σε διαμέρισμα 100 τ.μ. του πρώτου ορόφου της 18ώροφης πολυκατοικίας του Μπομπινί, μιας λαϊκής συνοικίας σε αυτό το προάστιο του Παρισιού, ανακοίνωσε ο διοικητής Μουλέν, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού.

Τα άψυχα σώματα των τριών θυμάτων βρέθηκαν «κοντά ή μέσα στον ανελκυστήρα». Πέθαναν «δηλητηριασμένες από τους καπνούς» της φωτιάς, που τέθηκε υπό έλεγχο μετά τις 23.00 τοπική ώρα.

«Τρείς άνθρωποι μπόρεσαν να διασωθούν αλλά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η ζωή τους κινδυνεύει», ανακοίνωσε η ίδια πηγή. Τρεις άλλοι νοσηλεύονται «σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση».

Μόλις έφθασαν στο σημείο της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες ζήτησαν από τους ενοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, όπως η 20χρονη Σόνια που μένει στον 4ο όροφο.

Ο υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Ζουλιέν Ντενορμαντί δήλωσε μέσω Twitter ότι «πρέπει να ριχτεί άπλετο φως για τα αίτια τους δράματος αυτού» αναφέροντας ότι «οι σκέψεις του είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εξαίροντας το έργο των ομάδων διάσωσης».

Κλείσιμο
«Πανικοβλήθηκα. Άκουσα τους πυροσβέστες να χτυπούν την πόρτα. Μας είπαν να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Μείναμε περισσότερες από δύο ώρες μέσα», δήλωσε η Σόνια. «Έχω δει πυρκαγιές από τότε που κατοικώ εδώ αλλά είναι πρώτη φορά που υπάρχουν νεκροί».

Χρειάστηκε η επέμβαση εκατό πυροσβεστών για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε το AFP, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε μέσα σε δωμάτιο πριν εξαπλωθεί. Πανικόβλητοι, οι κάτοικοι του διαμερίσματος έτρεξαν να βγουν από το διαμέρισμα φωνάζοντας στους γείτονές τους να βγουν και αυτοί από τα σπίτια τους.

Η πολυκατοικία απέχει μόλις εκατό μέτρα από τη δημαρχία του Μπομπινί. Στη συνοικία Πολ Ελυάρ υπάρχουν αρκετές πολυκατοικίες 20 ορόφων η καθεμιά, που επικοινωνούν μεταξύ τους με μια κεντρική πλάκα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης