Καρφί των Πρασίνων στον Σόιμπλε για την εκλογή της Καρενμπάουερ: «Μάθημα πρώτο - Μην τα βάζετε με την Μέρκελ!»

Καρφί των Πρασίνων στον Σόιμπλε για την εκλογή της Καρενμπάουερ: «Μάθημα πρώτο - Μην τα βάζετε με την Μέρκελ!»

Ο Ζεεχόφερ εξέφρασε πρώτος τα συγχαρητήριά του προς την Καρενμπάουερ: «Καλή τύχη και καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα»

20426267
Τα συγχαρητήριά του στην νεοεκλεγείσα πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ εξέφρασε πρώτος ο απερχόμενος αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: "Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Καλή τύχη και καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα! Και με καλή συνεργασία με το CSU", έγραψε ο βαυαρός πολιτικός.

Λίγο αργότερα, τα συγχαρητήριά τους εξέφρασαν ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πιθανότατα επόμενος αρχηγός του CSU, Μάρκους Σέντερ, ο οποίος επισήμανε ότι τα δύο αδελφά κόμματα πρέπει να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά για τη χώρα.

Η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατιοκού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες, δήλωσε έτοιμη για "καλή συνεργασία" με την νέα πρόεδρο. "Πατάει σε μεγάλα αποτυπώματα", δήλωσε ακόμη, αναφερόμενη εμμέσως στην κληρονομιά που αφήνει η Άγγελα Μέρκελ. "Τώρα το θέμα είναι να λύσουμε προβλήματα", πρόσθεσε.

"Το ζητούμενο τώρα είναι να ενώσουν το CDU. Μια πλειοψηφία του συνεδρίου εκφράστηκε υπέρ μιας διαφορετικής στρατηγικής, αλλά ψήφισε μάλλον υπέρ της συνέχειας", έγραψε ο αρχηγός των Φιλελεύθερων (FDP) Κρίστιαν Λίντντερ στα συγχαρητήριά του προς την κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ. Στην ίδια γραμμή και το στέλεχος του FDP Χανς-Ούλριχ Ρύλκε που χαρακτήρισε "αδιανόητο" το γεγονός ότι το κόμμα δεν επέλεξε τον Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος θα μπορούσε να σταθεροποιήσει το πολιτικό τοπίο στη χώρα, αλλά προτίμησε να συνεχίσει με το "σύστημα Μέρκελ", ενισχύοντας, όπως είπε, την δεξιά του πτέρυγα.

Από τους Πράσινους, ο πρώην πρόεδρος Γιούργκεν Τριτίν έγραψε στο Twitter του: "Θερμά συγχαρητήρια στην Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ! Και για άλλη μια φορά ένα μάθημα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Φρίντριχ Μερτς: Μην τα βάζετε με την Μέρκελ!".

Συγχαρητήρια προς τη νέα αρχηγό του CDU εξέφρασαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης "Ver.di" Φρανκ Μπσίρσκε, ο οποίος τόνισε ότι η κυρία Κραμπ -Καερνμπάουερ "έχει ένα αυτί ανοιχτό για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και για τους εργαζόμενους", ο επικεφαλής του Συνδέσμου Χημικών Βιομηχανιών Ουτς Τίλμαν, η πρόεδρος του Συνδέσμου Δημοτικών Επιχειρήσεων Κατερίνα Ράιχε, ο Σύνδεσμος Χοντρικού Εμπορίου που έσπευσε να ζητήσει εκσυγχρονισμό και μείωση των φόρων, οι Σύλλογοι Εβραίων και Μουσουλμάνων της Γερμανίας.

Κλείσιμο
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης