Γαλλία: Facebook, Twitter, Instagram στην υπηρεσία της εφορίας

FAVEBOOK

Στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος μάχης κατά της φοροαποφυγής

Η γαλλική Εφορία θα αρχίσει στις αρχές του 2019 να ψάχνει τους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος μάχης κατά της φοροαποφυγής, δήλωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Νταρμανέν στην εβδομαδιαία οικονομική τηλεοπτική εκπομπή Capital.

Η ιδέα είναι να εντοπίζονται φορολογικές απάτες μέσω της ανάλυσης δημόσια διαθέσιμων δεδομένων τα οποία υπάρχουν σε ατομικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο Νταρμανέν, σύμφωνα με αποσπάσματα της εκπομπής που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή.

«Η Εφορία θα μπορεί να βλέπει αν έχετε πολλές φωτογραφίες σας με πολυτελές αυτοκίνητο ενώ δεν έχετε τα μέσα για να διαθέτετε τέτοιο αυτοκίνητο, τότε ίσως να σας το δάνεισε ο εξάδελφος ή η φιλενάδα σας ... ή ίσως πάλι όχι», λέει ο Νταρμανέν.

Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται σ' έναν νόμο που θέσπισε η Γαλλία τον περασμένο μήνα με στόχο να ενισχυθούν οι δυνατότητες των αρχών να καταπολεμούν τη φορολογική απάτη και να επιτραπεί η ευρύτερη χρήση δεδομένων από το Ίντερνετ για την ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Βλακειες

Ωραία , καλά που μας το είπατε να βγάζουμε σελφι ρακένδυτοι μπάς και μας κάτσει καμία φοροαπαλλαγή .....

Παγκόσμια

Χούντα είναι αυτό ότι και να λέμε ....

Η καπιταλιστική "ελευθερία"...

Του να σου παρακολοθούν μέχρι και τα σώβρακα, μην πάει και δεν σε αρμέξει το καπιταλιστικό κράτος για να δώσει καμιά επιδότηση παραπάνω στα αφεντικά του. Η "Στάζι", η "Σεκουριτάτε", η "ΚαΓκεΜπε" και λοιπές αστικές μ@λ@κίες σας μάραναν μετά... Οι καπιταλιστές να σου παρακαλοθούν μέχρι και το SMS, οι κομμουνιστές που παρακολουθούσαν σε απείρως μικρότερο βαθμό, φιλοκαπιταλιστές μπατίρηδες σαν και του λόγου σας, λόγω απύθμενης ηλιθιότητας του να θες να παραδώσεις τον λαϊκό πλούτο σε ιδιώτες, ήταν "προσβολή για τα ανθρώπινα δικαιώματα". Ο καπιταλισμός σας κάνει φυτά.-

Vive la France!

Μακάρι να γίνει και εδώ αυτό!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης