Τραγωδία στην Κριμαία: Έκρηξη βόμβας σε κολέγιο - Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τραγωδία στην Κριμαία: Έκρηξη βόμβας σε κολέγιο - Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Στους 50 ανέρχονται οι τραυματίες - Η  έκρηξη προκλήθηκε από μηχανισμό, αν και αρχικά είχε αποδοθεί σε διαρροή αερίου - Για τρομοκρατική ενέργεια μιλά το Κρεμλίνο

krim
Έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη στο πολυτχνικό κολέγιο στην πόλη Κερτς της Κριμαίας, στη Ρωσία. Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 50.

Αν και αρχικά η αιτία της έκρηξης αποδόθηκε σε διαρροή υγραερίου, στη συνέχεια η Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε ότι προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.

«Υπήρξε πυροδότηση αγνώστου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της Ρωσίας.

«Διευκρινίζουμε τις πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς και 50 τραυματίες. Οκτώ ασθενοφόρο βρίσκονται στην περιοχή ενώ έχουν γίνει και αεροδιακομιδές», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στης Κριμαίας.

Εικόνες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ασθενοφόρα να έχουν σπεύσει στο κολέγιο αμέσως μετά την έκρηξη και να μεταφέρουν με φορεία τους τραυματίες.


На месте взрыва! город Керчь!
Κλείσιμο
На месте взрыва! город Керчь!


взрыв в техникуме


Όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές, 34 από τους τραυματίες, στην πλειονότητά τους μαθητές,  έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσκομείο. Μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία τεράστια έκρηξη και έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου.

Η σχολή παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση σε έφηβους μαθητές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. 

Η Ρωσία προσάρτησε το 2014 την περιοχή της Κριμαίας από την Ουκρανία προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και κυρώσεις σε βάρος της από τις ΗΠΑ. Η Κερτς είναι το σημείο της χερσονήσου όπου καταλήγει μια γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε την γέφυρα για την οδική κυκλοφορία τον Μάιο φέτος, διασχίζοντάς την στο τιμόνι ενός φορτηγού.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης