Γερμανία: Ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών

maasen

Οι πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε συμφωνία μετά από πολύωρη συζήτηση

Θέση «ειδικού συμβούλου» του υπουργείου Εσωτερικών θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, στην Καγκελαρία.

Η μετακίνηση θα γίνει «άμεσα», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ και εξήγησε ότι η νέα θέση του κ. Μάασεν, η οποία δεν συνεπάγεται μισθολογική αύξηση, θα είναι συνδεδεμένη άμεσα με την παραμονή του ιδίου στο υπουργείο. Σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Ζεεχόφερ, εναπόκειται στον διάδοχό του σε ποια θέση θα αξιοποιήσει τον κ. Μάασεν, ο οποίος ανήκει στο μόνιμο προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τι συμβαίνει ?? Τι ισχύει??

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει γιατί αναιρεί εν μέρει την Γερμανική διοικητική αρχή , απ τον ικανότερο καλύτεροι οι θεσμοί. Η προσωποποποιημένη προσωπικού συμβούλου τοποθέτηση θεσμική , κάτι σηματοδοτεί. Σε διοικητική ανάλυση δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των κυβερνόντων και την ύπαρξη φατριών μέσα στην Γερμανική κυβέρνηση. Ο φόβος συντροφικού κομματικού μαχαιρώματος αλλά και κυβερνητικού μαχαιρώματο απόντον άλλο κυβερνητικό εταίρο είναι προφανής. Σε όρους τρίτων κατευθύνσεων όμως ίσως γλυκανάλατων παίζει κάτι. Διότι η Γερμανική πολιτική σκηνή τα έχει αυτά τα δεδομένα και μάλιστα και σε επίπεδο ευγενών οικογενειών φον. Δύσκολα η Γερμανική διοικητική αρχή θα αλλοιωνόνταν αλλέως. Εκτός και ο φατριασμός πλέον ( άλλο εσωναζιστικό τότε συμβάν ) μέσα στην κυβέρνηση έχει διογκωθεί ώς ιστορική μεταναζιστική θεσμική διακριτική συνέχεια , κατά την πάγια Γερμανική μεταπολεμική από τότε διοικητική αναγκαιότητα. Τι σπ όλα συμβαίνει.?? Μην ξεχνάμε ότι ο βασικός θεσμικός σύμβουλος Χάνς Γκλόμπκε του Αντενάουερ στην Καγκελαρία ήταν απ τους ναζιστές γραμματείς συντάκτες των νόμων της Νυρεμβέργης. Τί ισχύει και τι σημαδοτεί για το εσωτερικό της Γερμανίας ???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D9L8mvvU0AEL6Ai

Ντυμένοι στα μαύρα, οι διαδηλωτές –σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, σύμφωνα με τους οργανωτές– έκαναν πορεία από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ μέχρι το Νομοθετικό Συμβούλιο, την έδρα του τοπικού κοινοβουλίου

boris-johnson-ena

Τον κατηγορούν ότι δεν ανοίγει τα χαρτιά του, φοβούμενος μήπως χάσει ψήφους - Δεν θα μετέχω σε κυβέρνησή του, δηλώνει ο Ρόρι Στιούαρτ - Εγώ θα προσπαθήσω για συμφωνία με την ΕΕ, όχι άτακτο Brexit, τονίζει ο Τζέρεμι Χαντ