Ξεσπάθωσε ο άνεργος κηπουρός που προσέβαλε ο Γάλλος πρόεδρος: Ο Μακρόν ζει στον κόσμο του

Ξεσπάθωσε ο άνεργος κηπουρός που προσέβαλε ο Γάλλος πρόεδρος: Ο Μακρόν ζει στον κόσμο του

Ο 25χρονος Jonathan Jahan καταφέρθηκε κατά του Μακρόν στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 - «Ζει εκτός πραγματικότητας»

macron_anergos
«Ήταν σαν να μου έδωσε χαστούκι. Ο Μακρόν ζει εκτός πραγματικότητας... Ζει στον κόσμο του».

Έτσι αισθάνθηκε ο 25χρονος άνεργος φυτοκόμος Jonathan Jahan, όταν ο Γάλλος πρόεδρος τον παρότρυνε εμμέσως πλην σαφώς να αλλάξει επάγγελμα αφού ως φυτοκόμος δεν βρίσκει δουλειά.

Εκφράζοντας απογοήτευση από τη συμπεριφορά του Εμανουέλ Μακρόν, ο νεαρός Γάλλος μίλησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο «Εurope 1» στην εκπομπή του Νίκου Αλιάγα:

«Είναι πρόεδρος, αλλά δεν ασχολείται με ανθρώπους που είναι άνεργοι», είπε ο 25χρονος Γάλλος και πρόσθεσε: «Αυτό που μου είπε ο Γάλλος πρόεδρος δεν είναι φυσιολογικό... Λίγο έλειψα να του πω “έλα να ψάξουμε μαζί για να βρω δουλειά”».

Ο Μακρόν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να δουλέψει εάν θέλει, όχι απαραίτητα στο αντικείμενό του.

«Εάν διασχίσω τον δρόμο, μπορώ εύκολα να σου βρω δουλειά... Εάν είσαι έτοιμος και έχεις κίνητρο, σε ξενοδοχεία, καφέ, όπου πάω ο κόσμος μου λέει ότι ψάχνει προσωπικό. Μπορώ να σου βρω δουλειά απλώς διασχίζοντας τον δρόμο», είπε ο Μακρόν στο Γάλλο νεαρό.

Θύελλα αντιδράσεων για τα σχόλια του Μακρόν

Κλείσιμο
Τα άστοχα σχόλια του Γάλλου προέδρου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Σε μία προσπάθεια να πείσει ότι θέσεις εργασίας υπάρχουν, ο Μακρόν υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο νεαρός δεν θέλει να δουλέψει.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γάλλων Φυτοκόμων (FNPHP), Φρανσουά Φελίξ, ρωτήθηκε στο γαλλικό ραδιόφωνο να πει τη γνώμη του για το θέμα:

«Λυπάμαι γιατί μιλάμε για την φυτοκομία μέσα από το φάσμα της ανεργίας, δεν είναι θετική συζήτηση. Αλλά οι δυσκολίες αυτού του νεαρού που συνομίλησε με τον Εμανουέλ Μακρόν για να βρει δουλειά, αποκαλύπτουν την πραγματικότητα που επικρατεί στον τομέα μας».

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι πολλοί έχουν σπεύσει από το πρωί να προσφέρουν δουλειά στον άνεργο άνδρα, στα γραφεία της ένωσης FNPHP.

«Έχουμε γίνει γραφείο ευρέσεως εργασίας! Καλούμε τον νεαρό να επικοινωνήσει μαζί μας», δηλώνει ο πρόεδρος της γαλλικής Ένωσης Φυτοκόμων.

Στη Γαλλία, ένας στους τέσσερις κάτω των 25 ετών είναι άνεργος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης