«Φωτιά» στο Λευκό Οίκο από νέο βιβλίο: Ο Τραμπ έχει την ικανότητα αντίληψης ενός 10χρονου

«Φωτιά» στο Λευκό Οίκο από νέο βιβλίο: Ο Τραμπ έχει την ικανότητα αντίληψης ενός 10χρονου

Ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σκάνδαλο Watergate παρουσιάζει μαρτυρίες από το εσωτερικό του Λευκού Οίκου - Οργισμένη η αντίδραση Τραμπ

trimp-new-sim

Σε νέες αποκαλύψεις για το κλίμα που επικρατεί στον Λευκό Οίκο προχωρά στο βιβλίο του με τίτλο «Fear» (Φόβος) ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ, ο βετεράνος δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σκάνδαλο Watergate.

Στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες και για το οποίο ο Γούντγουορντ βασίστηκε σε εκατοντάδες ώρες συνομιλιών με ανθρώπους-κλειδιά, όπως ο ίδιος λέει, περιγράφεται μια κατάσταση «τρελοκομείου» στον Λευκό Οίκο.

Όπως αναφέρεται στις 448 σελίδες του βιβλίου, τμήματα του οποίου προδημοσίευσε η Washington Post, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου ήταν τόσο έξω φρενών με τη συμπεριφορά του Τραμπ ώστε έφτασε στο σημείο να τον περιγράψει σε κατ' ιδίαν συνομιλία του με άλλα στελέχη ως «ανόητο». Φέρεται, επίσης, να έχει αναρωτηθεί «δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε εμείς εδώ. Είναι η χειρότερη δουλειά που είχα ποτέ».

Κλείσιμο
Η περιγραφή της αμερικανικής κυβέρνησης σε καθεστώς «νευρικής κατάρρευσης» έρχεται σε συνέχεια του σάλου που προκάλεσε τους προηγούμενους μήνες το βιβλίο Fire and Fury του Μάικλ Γουλφ.

Στις αποκαλύψεις του βιβλίου περιλαμβάνεται και ο μειοτικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τους συνεργάτες του ο Τραμπ. Ως παράδειγμα, μάλιστα, παρουσιάζεται η μίμηση με το φουσκωμένο στήθος που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Χένρι ΜακΜάστερ.

Ο Τραμπ φέρεται να περιγράφει ως «μικρό αρουραίο» τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους ενώ για τον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει τιη φράση «πνευματικά ανάπηρος».

Κατά τον Γούντγουορντ ορισμένες από τις προσβολές εκστομίζονται από τον Τραμπ και κατά πρόσωπο, όπως αυτή κατά του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος στον οποίο φέρεται να είπε «δεν σε εμπιστεύομαι, έχει περάσει ο καιρός σου».

Στο βιβλίο παρουσιάζεται και ο υποτιμητικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε ο Τραμπ τον Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή. Ο δημοσιογράφος περιγράφει ένα δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Τραμπ μιλώντας σε ανώτερους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου είπε ότι ήταν δειλός ο τρόπος με τον οποίο ο ΜακΚέιν απελευθερώθηκε από το στρατόπεδο στο Βιετνάμ στο οποίο ήταν κρατούμενος πολέμου.

Πιο ανησυχητικές, αν ισχύουν, είναι οι αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες του Τραμπ την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται τις διεθνείς σχέσεις. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο μετά από μια συνάντηση τον Ιανουάριο για το θέμα της Βόρειας Κορέας ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την ικανότητα αντίληψης ενός 10χρονου παιδιού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Τραμπ μετά από μια επίθεση με χημικά που εξαπέλυσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ τον Απρίλιο του 2017 φέρεται να φώναζε «ας τον σκοτώσουμε τον γ@@@μενο. Ας εισβάλουμε. Ας σκοτώσουμε αρκετούς από αυτούς τους γ@@@μενους».

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου. Από τη μιά η εκπρόσωπος τύπου Σάρα Σάντερς έκανε λόγο για «κατασκευασμένες ιστορίες από δυσαρεστημένους πρώην υπαλλήλους του Λευκού Οίκου που έχουν σκοπό να δυσφημίσουν τον πρόεδρο» ενώ από την άλλη ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter υποστηρίζει ότι όσα αποδίδοντα στον Κέλι και τον Μάτις «είναι απάτη, μια δημόσια εξαπάτηση της κοινής γνώμης. Όπως και άλλες ιστορίες και δηλώσεις. Είναι όργανο των Δημοκρατικών ο Γούντγουορντ;».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης