Το Βατικανό αντιτίθεται πλέον στη θανατική ποινή σε όλες τις περιπτώσεις

vatican_pope

Επί αιώνες η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επέτρεπε τη θανατική ποινή σε ακραίες περιπτώσεις – Ο Πάπας Φραγκίσκος αντιτίθεται πλήρως στην εσχάτη των ποινών

Σημαντική στροφή για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία συνιστά η ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη θανατική ποινή σε όλες τις περιπτώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, το Βατικανό αλλάζει την παγκόσμια κατήχησή του, μια σύνοψη της διδασκαλίας της Εκκλησίας, ώστε να αντικατοπτρίζει την πλήρη αντίθεση του πάπα Φραγκίσκου στην εσχάτη των ποινών.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της κατήχησης, που επικαλείται ομιλία του πάπα Φραγκίσκου, «η θανατική ποινή είναι απαράδεκτη επειδή συνιστά επίθεση στο απαραβίαστο και στην αξιοπρέπεια του προσώπου».

Επί αιώνες, το Βατικανό, με τους 1,2 δισεκατομμύρια πιστούς, επέτρεπε τη θανατική ποινή σε ακραίες περιπτώσεις, όμως η θέση της αυτή άρχισε να αλλάζει επί του εκλιπόντος πάπα Ιωάννη Παύλου 2ου, ο οποίος απεβίωσε το 2005.

Αναμένονται αντιδράσεις από Καθολικούς

Η νέα διάταξη αναμένεται να συναντήσει σκληρή αντίδραση από Καθολικούς σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πολλοί Καθολικοί υποστηρίζουν τη θανατική ποινή.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Alexander from Albania

Mα και όπου επιβάλλεται η θανατική ποινή δεν διορθώθηκε η κοινωνία. Χειρότερη απ΄ ότι ήταν πριν εκεί γίνεται. Η θανατική ποινή είναι γιά τους αφελείς το όπιο του κρατικού μηχανισμού που τους ποτίζει, ότι δήθεν κυβερνάει με στιβαρότητα. Απευθύνεται κυρίως σε όσους φοβούνται. Και τέτοιοι είναι οι νεοναζί γιατί είναι κλεισμένοι στους εαυτούς τους χωρίς φίλους και εαυτάκηδες. Δούλεμα προς τους πολίτες τους κάνουν οι κρατικές εξουσίες εκεί που επιβάλλουν την θανατική ποινή. Σαν να τους λέει: "Πληρώνετε ωραία τους φόρους σας εσείς και καθίστε ήσυχοι χωρίς επαναστάσεις και σας ...σκοτώνω εγώ τους "κακούς" που σας ενοχλούν. Λες και αφορά αυτό εμάς που κυβερνάμε, ή έχουμε την πραγματική καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική εξουσία; Κάποιους από εσάς απόκληρους και παρίες της ζωής σκοτώνουμε. Τι προς ημάς; Υμίν όψει"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

boris34

Με τη μια, που είναι ανυπόγραφη, ζητά αναβολή στο Brexit και με την άλλη λέει πως δεν επιθυμεί αναβολή - Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί το «εγχειρίδιο Τραμπ» στην πολιτική του - Θα εξετάσουμε το αίτημα απαντά ο Τουσκ

nigiria_sklavoi

Κατά της διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο "σχολείο" της Ριγκάσα, στην Πολιτεία Καντούνα, βρέθηκαν 147 αλυδοσεμένοι άνθρωποι, εκ των οποίων οι 22 ήταν γυναίκες και 4 ανήλικοι - Πρόκειται για την τέταρτη έρευνα σε τέτοιο ίδρυμα μέσα σε διάστημα ενός μήνα

biden_gios

Ο γιός του Τζο Μπάιντεν, εκ των πρωταγωνιστών του «ουκρανικού» που έχει συνταράξει την πολιτική ζωή των ΗΠΑ, τόνισε πως «δεν έκανε κάποιο λάθος»  - «Ζω τη ζωή μου χωρίς να κρύβομαι» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη