Το Βατικανό αντιτίθεται πλέον στη θανατική ποινή σε όλες τις περιπτώσεις

vatican_pope

Επί αιώνες η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επέτρεπε τη θανατική ποινή σε ακραίες περιπτώσεις – Ο Πάπας Φραγκίσκος αντιτίθεται πλήρως στην εσχάτη των ποινών

Σημαντική στροφή για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία συνιστά η ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη θανατική ποινή σε όλες τις περιπτώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, το Βατικανό αλλάζει την παγκόσμια κατήχησή του, μια σύνοψη της διδασκαλίας της Εκκλησίας, ώστε να αντικατοπτρίζει την πλήρη αντίθεση του πάπα Φραγκίσκου στην εσχάτη των ποινών.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της κατήχησης, που επικαλείται ομιλία του πάπα Φραγκίσκου, «η θανατική ποινή είναι απαράδεκτη επειδή συνιστά επίθεση στο απαραβίαστο και στην αξιοπρέπεια του προσώπου».

Επί αιώνες, το Βατικανό, με τους 1,2 δισεκατομμύρια πιστούς, επέτρεπε τη θανατική ποινή σε ακραίες περιπτώσεις, όμως η θέση της αυτή άρχισε να αλλάζει επί του εκλιπόντος πάπα Ιωάννη Παύλου 2ου, ο οποίος απεβίωσε το 2005.

Αναμένονται αντιδράσεις από Καθολικούς

Η νέα διάταξη αναμένεται να συναντήσει σκληρή αντίδραση από Καθολικούς σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πολλοί Καθολικοί υποστηρίζουν τη θανατική ποινή.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Alexander from Albania

Mα και όπου επιβάλλεται η θανατική ποινή δεν διορθώθηκε η κοινωνία. Χειρότερη απ΄ ότι ήταν πριν εκεί γίνεται. Η θανατική ποινή είναι γιά τους αφελείς το όπιο του κρατικού μηχανισμού που τους ποτίζει, ότι δήθεν κυβερνάει με στιβαρότητα. Απευθύνεται κυρίως σε όσους φοβούνται. Και τέτοιοι είναι οι νεοναζί γιατί είναι κλεισμένοι στους εαυτούς τους χωρίς φίλους και εαυτάκηδες. Δούλεμα προς τους πολίτες τους κάνουν οι κρατικές εξουσίες εκεί που επιβάλλουν την θανατική ποινή. Σαν να τους λέει: "Πληρώνετε ωραία τους φόρους σας εσείς και καθίστε ήσυχοι χωρίς επαναστάσεις και σας ...σκοτώνω εγώ τους "κακούς" που σας ενοχλούν. Λες και αφορά αυτό εμάς που κυβερνάμε, ή έχουμε την πραγματική καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική εξουσία; Κάποιους από εσάς απόκληρους και παρίες της ζωής σκοτώνουμε. Τι προς ημάς; Υμίν όψει"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

2