Γαλλία: Ο Μακρόν επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία σε 16χρονους άνδρες και γυναίκες;

macron__3_

Στόχος είναι να προωθήσει την αίσθηση του πολιτικού καθήκοντος και της εθνικής ενότητας μεταξύ των νέων - Το σχέδιο προσκρούει ήδη σε αντιδράσεις και νομικά κωλύματα 

H κυβέρνηση Μακρόν εισήγαγε ένα σχέδιο επαναφοράς της στρατιωτικής θητείας, ακόμα και για τους νέους ηλικίας 16 ετών. Ωστόσο, 14 οργανώσεις νεολαίας εξέφρασαν ήδη την δυσαρέσκεια τους στην ιδέα της υποχρεωτικής συμμετοχής. Το 60% των Γάλλων, πάντως, τάσσεται υπέρ του προγράμματος.

Την ιδέα αυτή είχε θέσει στην προεκλογική του εκστρατεία ο 40χρονος Γάλλος πρόεδρος με στόχο να προωθήσει μία αίσθηση του πολιτικού καθήκοντος και της εθνικής ενότητας μεταξύ της γαλλικής νεολαίας.

Τι προβλέπει το σχέδιο Μακρόν

Η νέα εθνική θητεία θα αφορά όλους 16χρονους, κορίτσια και αγόρια, και θα χωρίζεται σε δύο φάσεις, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ:

1. Η πρώτη φάση είναι μία υποχρεωτική εργασία ενός μηνός με επίκεντρο την αγωγή του πολίτη με κοινωνική υπηρεσία.

Η εθελοντική συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι στις επιλογές που εξετάζονται παράλληλα με την στρατιωτική προετοιμασία για την αστυνομία, την πυροσβεστική ή το στρατό.

2. Η δεύτερη φάση είναι μία εθελοντική τοποθέτηση τουλάχιστον τριών μηνών και μέχρι ενός έτους κατά την οποία οι νέοι θα ενθαρρυνθούν να υπηρετήσουν σ΄ ένα πεδίο που συνδέεται με την άμυνα και την ασφάλεια αλλά πάλι θα μπορούσαν να επιλέξουν να διεξάγουν εθελοντικές εργασίες που συνδέονται με την πολιτιστική κληρονομιά,το περιβάλλον ή την κοινωνική φροντίδα.

Στόχος της νέας εθνικής υπηρεσίας είναι να ενθαρρύνει νέους Γάλλους πολίτες να συμμετέχουν στη ζωή του έθνους και να προάγουν την κοινωνική συνοχή.

Με νομικό κώλυμα ξεκινούν οι διαβουλεύσεις

Οι διαβουλεύσεις, με σκοπό την έναρξη του προγράμματος από το 2019 ξεκινούν αυτές τις ημέρες, όμως υπάρχει νομικό κώλυμα. Μία ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε για να εξετάσει το σχέδιο προειδοποίησε ότι το γαλλικό Σύνταγμα απαγορεύει στο κράτος να αναγκάσει ένα ολόκληρο τμήμα του πληθυσμού να μείνει εκτός σπιτιού για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός από την περίπτωση της εθνικής άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι, το 1996 ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, είχε καταργήσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Θβ

Έλα και από την Ελλάδα Μακρόν να γελάσεις με την καρδιά σου που 20και25 χρονών τους έχουμε για μωρά!!!ΧαΧαΧα!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

2