Γαλλία: Ο Μακρόν επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία σε 16χρονους άνδρες και γυναίκες;

macron__3_

Στόχος είναι να προωθήσει την αίσθηση του πολιτικού καθήκοντος και της εθνικής ενότητας μεταξύ των νέων - Το σχέδιο προσκρούει ήδη σε αντιδράσεις και νομικά κωλύματα 

H κυβέρνηση Μακρόν εισήγαγε ένα σχέδιο επαναφοράς της στρατιωτικής θητείας, ακόμα και για τους νέους ηλικίας 16 ετών. Ωστόσο, 14 οργανώσεις νεολαίας εξέφρασαν ήδη την δυσαρέσκεια τους στην ιδέα της υποχρεωτικής συμμετοχής. Το 60% των Γάλλων, πάντως, τάσσεται υπέρ του προγράμματος.

Την ιδέα αυτή είχε θέσει στην προεκλογική του εκστρατεία ο 40χρονος Γάλλος πρόεδρος με στόχο να προωθήσει μία αίσθηση του πολιτικού καθήκοντος και της εθνικής ενότητας μεταξύ της γαλλικής νεολαίας.

Τι προβλέπει το σχέδιο Μακρόν

Η νέα εθνική θητεία θα αφορά όλους 16χρονους, κορίτσια και αγόρια, και θα χωρίζεται σε δύο φάσεις, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ:

1. Η πρώτη φάση είναι μία υποχρεωτική εργασία ενός μηνός με επίκεντρο την αγωγή του πολίτη με κοινωνική υπηρεσία.

Η εθελοντική συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι στις επιλογές που εξετάζονται παράλληλα με την στρατιωτική προετοιμασία για την αστυνομία, την πυροσβεστική ή το στρατό.

2. Η δεύτερη φάση είναι μία εθελοντική τοποθέτηση τουλάχιστον τριών μηνών και μέχρι ενός έτους κατά την οποία οι νέοι θα ενθαρρυνθούν να υπηρετήσουν σ΄ ένα πεδίο που συνδέεται με την άμυνα και την ασφάλεια αλλά πάλι θα μπορούσαν να επιλέξουν να διεξάγουν εθελοντικές εργασίες που συνδέονται με την πολιτιστική κληρονομιά,το περιβάλλον ή την κοινωνική φροντίδα.

Στόχος της νέας εθνικής υπηρεσίας είναι να ενθαρρύνει νέους Γάλλους πολίτες να συμμετέχουν στη ζωή του έθνους και να προάγουν την κοινωνική συνοχή.

Με νομικό κώλυμα ξεκινούν οι διαβουλεύσεις

Οι διαβουλεύσεις, με σκοπό την έναρξη του προγράμματος από το 2019 ξεκινούν αυτές τις ημέρες, όμως υπάρχει νομικό κώλυμα. Μία ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε για να εξετάσει το σχέδιο προειδοποίησε ότι το γαλλικό Σύνταγμα απαγορεύει στο κράτος να αναγκάσει ένα ολόκληρο τμήμα του πληθυσμού να μείνει εκτός σπιτιού για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός από την περίπτωση της εθνικής άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι, το 1996 ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, είχε καταργήσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Θβ

Έλα και από την Ελλάδα Μακρόν να γελάσεις με την καρδιά σου που 20και25 χρονών τους έχουμε για μωρά!!!ΧαΧαΧα!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

venezuela_main02

Έκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα με Βραζιλία και Κολομβία - Συνολικά τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί - Έκαψαν φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια  - Πάνω από 20 στρατιωτικοί αυτομόλησαν -  Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Μπογκοτά ο Μαδούρο

6
metaggisi

Στα 8.000 δολάρια το λίτρο φθάνουν οι τιμές για το αίμα που εμπορεύονται εταιρείες της Σϊλικον Βάλει. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας για μετάγγιση πλάσματος αίματος από νεαρούς αιμοδότες.

1
salman

Ο δυναμικός διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας σε συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως το Πεκίνο έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού - Απογοήτευση για τους μουσουλμάνους Ουιγούρους της Κίνας