Ιταλία: Εμμένει στην απογραφή των Ρομά ο Σαλβίνι παρά τις αντιδράσεις των Πέντε Αστέρων

Ιταλία: Εμμένει στην απογραφή των Ρομά ο Σαλβίνι παρά τις αντιδράσεις των Πέντε Αστέρων

«Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους» έγραψε ο επικεφαλής της Λέγκα – Αντιδράσεις για την απογραφή των Ρομά από την αντιπολίτευση, κληρικούς της Καθολικής Εκκλησίας και τα Πέντε Αστέρια

salvini__5_
Στην θέση του για την ανάγκη απογραφής των Ρομά επέμεινε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Η πρότασή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση και κληρικούς της Καθολικής Εκκλησίας, όσο και από την πλευρά του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, που είναι και ο κυβερνητικός του εταίρος.

«"Απογραφή" των Ρομά και έλεγχος για το πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα. Αν το προτείνει η αριστερά είναι εντάξει, αν το προτείνω εγώ είναι ρατσισμός. Δεν εγκαταλείπω τον στόχο και τραβάω μπροστά. Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους», έγραψε ο Σαλβίνι στη σελίδα του στο Facebook.



Κατεδαφίστηκε σπίτι σε καταυλισμό

Για να δείξει μάλιστα ότι η Λέγκα «περνά από τα λόγια στις πράξεις», ο Σαλβίνι ανακοίνωσε ότι «σήμερα το πρωί, στην τοποθεσία Καρμανιόλα, έξω από το Τορίνο, όπου κυβερνά η Λέγκα, κατεδαφίστηκε ένα παράνομο σπίτι σε καταυλισμό Σίντι που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια».
Κλείσιμο



Μήνυση για υποκίνηση φυλετικής βίας

Πάντως, ο βουλευτής Ρομπέρτο Σπεράντσα, του αριστερού κόμματος Ελεύθεροι και Ίσοι, αποφάσισε να υποβάλλει μήνυση κατά του Σαλβίνι για υποκίνηση φυλετικής βίας.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο γραμματέας της Λέγκα, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους (παρά την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε), ενόψει και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης