Η Μέρκελ είπε «Ja» στο τελεσίγραφο του Ζέεχοφερ και... έσωσε τη συνεργασία CDU-CSU

19666941

Έχω την υποστήριξη του κόμματός μου, είπε - Νομίζω ότι αξίζει να συνεχιστεί η συνεργασία των Χριστιανοκοινωνιστών με τους Χριστιανοδημοκράτες, συμπλήρωσε η Μέρκελ

Για άλλη μία φορά αποφεύχθηκε το «διαζύγιο» δύο εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων στο «μεγάλο συνασπισμό» στη Γερμανία- των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών.

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε «ja» στη διορία του Βαυαρού εταίρου της να βρεθεί μία λύση μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών και υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ έδωσε διορία στην καγκελάριο της Γερμανίας δύο εβδομάδες να επιτύχει μία ευρωπαική συμφωνία που θα διευκολύνει την επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες πρώτης καταγραφής τους.

Με σοβαρό ύφος, φορώντας κόκκινο σακάκι, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ότι έχει την υποστήριξη από το κόμμα της,τους Χριστιανοδημοκράτες.

«Για τις διαπραγματεύσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, χρειαζόταν "μια αποτελεσματική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και μια ισχυρή διαπραγματευτική εντολή» τόνισε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Αν κρίνουμε από το ύφος της η σιδηρά κυρία της ΓΕρμανίας πέρασε δύσκολες ώρες.

«Την 1η Ιουλίου θα συζητηθεί η διαπραγμάτευση των αποτελεσμάτων σε ότι αφορά το θέμα του προσφυγικού και θα αποφασιστεί υπό το πρίσμα των επιτευγμάτων».

Σχετικά με τη διαμάχη στους κόλπους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης η Μέρκελ είπε: «Νομίζω ότι αξίζει να συνεχιστεί η συνεργασία των Χριστιανοκοινωνιστών με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU)».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Μόναχο ο Χορστ Ζεεχόφερ,υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών,υποστήριξε χαρακτηριστικά:

"Συνολικά, τα πάντα ψηφίστηκαν με πλήρη ομοφωνία. Ψηφίσαμε κάθε σημείο του μεταναστευτικού σχεδίου χωριστά.Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη αντίθεσης».

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν κάνει εικασίες για το τι θα συμβεί εάν δεν καταφέρει να επιτευχθεί μία ευρωπαική συμφωνία για το προσφυγικό στο τέλος Ιουνίου.
"Με ξέρετε, σε υποθετικές ερωτήσεις δεν απαντώ", είπε.

Επίσης, στο ερώτημα δημοσιογράφου αν θα «ξηλώσει» τον Χορστ Ζεεχόφερ από την κυβέρνηση,εάν αποφασίσει μονομερώς να κλείσει τα σύνορα, η Γερμανία καγκελάριος απάντησε: "Και πάλι λέω ότι δεν απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «εάν η κυβέρνηση θα μείνει στην εξουσία άλλα τρία χρόνια κι αν εξακολουθεί να έχει την εξουσία, η Μέρκελ είπε: "Δύο φορές ΝΑΙ".

Ο ηγέτης του Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) πρόσθεσε επίσης ότι σχεδόν όλα τα σημεία του μεταναστευτικού σχεδίου έγιναν αποδεκτά από το κόμμα της Μέρκελ.
«Είμαι ευτυχής που από σήμερα τα 62,5 σημεία από τα 63 σημεία του μεταναστευτικού σχεδίου γίνονται αποδεκτά από το κόμμα της Μέρκελ , τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU)».

Ο Ζεεχόφερ υπογράμμισε επίσης ότι ανέκαθεν υποστήριζε μια λύση σε επίπεδο Ε.Ε γι΄αυτό και υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις της Μέρκελ στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο τέλος Ιουνίου.

"Ευχόμαστε στην Καγκελάριο της Γερμανίας καλή επιτυχία, αλλά εμείς παραμένουμε στη θέση μας" πρόσθεσε ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών και υπουργός Εργασίας της Γερμανίας.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα διαφορετικές θέσεις σε ότι αφορά το προσφυγικό μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αλληλέγγυος που με πληρώνει ο Σόρος

Σα να λένε εμμέσως στον Σαλβίνι: "Έχεις δύο βδομάδες διορία να κλείσεις τα βόρεια σύνορά σου και θα σε λέμε "ρατσιστή φασίστα" ή θα τους δεχτείς και θα σε λέμε "ανθρωπιστή δημοκράτη". Απ'την άλλη, εδώ πέρα έχουμε τους αριστερο-νεοφιλελέδες, που είναι πολύ λαρτζ και "λεφτά υπάρχουν" για τους ξένους. Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα; Ποιός θα βγάλει λεφτά πάλι απ'αυτή την ιστορία;

Ακούς

Αλέκση? Ετοιμάσου να σου ξεφορτώσει χιλιάδες λαθρό τώρα η "φίλη Γερμανία".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20261261

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, έχει εισοδήματα περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ μεικτά το χρόνο – Δηλώνει ότι ανήκει στο ανώτερο κομμάτι της μεσαίας τάξης