ΗΠΑ: Το 50% των Αμερικανών επικροτεί τους χειρισμούς Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα

TRUMP-JONH

Ωστόσο μόνο το 25% πιστεύει ότι η Σύνοδος αυτής της εβδομάδας με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα οδηγήσει στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Λίγο παραπάνω από το 50% όλων των Αμερικανών δηλώνει ότι εγκρίνει τον τρόπο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαχειρίστηκε το θέμα της Βόρειας Κορέας, ωστόσο μονάχα το 25% πιστεύει ότι η Σύνοδος αυτής της εβδομάδας με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα οδηγήσει στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, καταδεικνύει η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης υποσχέθηκε να προχωρήσει στην πλήρη αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα εγγυηθεί την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας. Το 40% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση λέει ότι δεν πιστεύει πως οι δύο χώρες θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Αντιθέτως, το 26% αναφέρει πως πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ενώ το 34% δηλώνει πως δεν γνωρίζει.

Εξάλλου, το 39% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι η Σύνοδος άμβλυνε την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ της Ουάσιγκτον με την Πιονγκγιάνγκ, ένα ποσοστό ελαφρά αυξημένο σε σύγκριση με το 37% που υποστηρίζει πως δεν πιστεύει ότι άλλαξε κάτι.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει ότι ο μεγιστάνας πρόεδρος χαίρει ευρείας στήριξης για την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα, παρά τις επικρίσεις ειδικών ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κατάφερε να πάρει σαφείς δεσμεύσεις από τον Κιμ για την καταστροφή του πυρηνικού του οπλοστασίου.

Σε αυτό το πλαίσιο και οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται πιο ενθουσιώδεις σε σύγκριση με τους Δημοκρατικούς για τα οφέλη που ο Αμερικανός πρόεδρος αποκόμισε από τη Σύνοδο. Σύμφωνα με την έρευνα, ο διπλάσιος αριθμός Ρεπουμπλικάνων σε σχέση με τους Δημοκρατικούς υποστηρίζει ότι μειώθηκε ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου.

Οι Δημοκρατικοί δίνουν γενικά στον Τραμπ χαμηλά ποσοστά επιδοκιμασίας, καθώς μονάχα το 12% εγκρίνει τις συνολικές του επιδόσεις. Όμως το 30% αναφέρει ότι εγκρίνει τον τρόπο που αντιμετώπισε τη Βόρεια Κορέα.

Επομένως, σε ποσοστό 51% οι ερωτηθέντες επικροτούν τη διαχείριση του θέματος της Βόρειας Κορέας από τον Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας των ηγετών που πρέπει να πάρουν τα εύσημα για τη Σύνοδο. Το 40% υποστηρίζει ότι ο δισεκατομμυριούχος πρέπει να πάρει τα περισσότερα εύσημα, ακολουθεί ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν με 11% και ο Κιμ Γιονγκ Ουν με 7%.

Όπως, ωστόσο, επισημαίνεται, είναι πολύ νωρίς να διαπιστώσει κανείς εάν οι διπλωματικές προσπάθειες του Τραμπ με τη Βόρεια Κορέα θα βοηθήσουν τους υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, όταν οι Δημοκρατικοί επιχειρήσουν να ανακτήσουν τον έλεγχο των δύο σωμάτων. Η εξωτερική πολιτική είναι ένα σημαντικό θέμα για τους ψηφοφόρους των ενδιάμεσων εκλογών.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διεξήχθη διαδικτυακά το διάστημα 12-13 Ιουνίου στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 1.000 ενηλίκων.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Sakis

Παικταράς!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Logar

Ο Σαπούρ Αχμαντζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Λογκάρ, δήλωσε ότι βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδευτεί το αυτοκίνητο που οδηγούσε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του κυβερνήτη πάνω στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Λογκάρ με την πρωτεύουσα Καμπούλ

poor

Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται αθροιστικά κατά 12%, ή 2,5 δισεκ. δολάρια την ημέρα πέρυσι, ενώ τα 3,8 δισεκ. άνθρωποι που αποτελούν το φτωχότερο μισό του πληθυσμού της υφηλίου είδαν τον δικό τους πλούτο να μειώνεται αθροιστικά κατά 11% ή κατά 500 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση

Chad

Η χθεσινή επίθεση ήταν η πιο πολύνεκρη που έχει διαπραχθεί μέχρι σήμερα εναντίον των δυνάμεων του ΟΗΕ στη χώρα αυτή, η οποία παραμένει πάντα αντιμέτωπη με την τζιχαντιστική απειλή, παρά την πολυετή διεθνή στρατιωτική επέμβαση

ice

Τα μαθήματα, τα οποία παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια δίωρων διαλέξεων μια φορά την εβδομάδα, δίδαξαν στα νεαρά κορίτσια πώς πρέπει να ντύνονται, πώς να περπατούν και να μιλούν