Ιταλία: Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε καλείται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης

Ιταλία: Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε καλείται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης

 Το αντι-συστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το αντι-μεταναστευτικό κόμμα Λέγκα, αυτή τη στιγμή έχουν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα,

itl_009
Λίγες ημέρες αφότου ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας καλείται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τα δύο σώματα της Βουλής, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αφού τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα, στη Βουλή και τη Γερουσία.

Η κοινοβουλευτική έγκριση θα ζητηθεί για το 18μελές υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του 53χρονου πολιτικά άπειρου καθηγητή Νομικής. Το αντι-συστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το αντι-μεταναστευτικό κόμμα Λέγκα, αυτή τη στιγμή έχουν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα, αν και στη Γερουσία των 320 εδρών τα δύο κόμματα έχουν μόλις 14 ψήφους περισσότερες από την αντιπολίτευση.

Αυτή η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί χωρίς απρόοπτα καθώς τα κόμματα έχουν ήδη συμφωνήσει στη λίστα των υπουργών και στο κυβερνητικό πρόγραμμα,ωστόσο ,υπάρχουν ορισμένοι αναλυτές που προβλέπουν δύσκολες ημέρες ενόψει μελλοντικών κοινοβουλευτικών ψηφοφοριών.

Τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού ερίζουν για τις προτεραιότητές τους. Ο ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, έχει υποσχεθεί να φέρει μεγάλες φοροαπαλλαγές ενώ ο αρχηγός του κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο έχει θέσει ως προτεραιότητα την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, της αγοράς εργασίας αλλά και την εισαγωγή ενός καθολικού βασικού εισοδήματος για τους φτωχούς και τους ανέργους που θα αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.

Αφότου λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, ετοιμάζει τις βαλίτσες του. Ο Τζουζέπε Κόντε ταξιδεύει στις 8 και 9 Ιουνίου στο Κεμπέκ του Καναδά για την Σύνοδο της Ομάδας των 7 ισχυρότερων οικονομικών του πλανήτη κάνοντας την παρθενική του εμφάνιση στην διεθνή πολιτική σκηνή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης