State Department: Η Βόρεια Κορέα κρατά έως και 120.000 πολιτικούς κρατούμενους

State Department: Η Βόρεια Κορέα κρατά έως και 120.000 πολιτικούς κρατούμενους

Βασανιστήρια, εκτελέσεις και άθλιες συνθήκες κράτησης καταγγέλλονται στην ετήσια έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

sta29
Τις τελευταίες ελπίδες για την επίλυση της κορεατικής κρίσης, μετά και τη ματαίωση της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη, επιχειρούν να εξαντλήσουν τα διπλωματικά επιτελεία των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, με τη συμβολή και της Νότιας Κορέας, αλλά και της Ιαπωνίας και της Κίνας, οι οποίες έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τις όποιες εξελίξεις.

Η διπλωματική προσπάθεια, ωστόσο, συναντά συνεχώς εμπόδια, ακόμη και εκ των έσω, καθώς όπως αποδεικνύεται, η επιθυμία για ειρήνη στην περιοχή, δεν είναι καθολική. Όλως τυχαίως, την Τρίτη διέρρευσε στα ΜΜΕ μέρος μίας έκθεσης του State Department, στην οποία αναφέρονται πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για περισότερους από 120.000 πολιτικούς κρατούμενους σε διάφορα «στρατόπεδα» στην επικράτεια της Βόρειας Κορέας.

Η διαρροή αφορά την ετήσια έκθεση του State Department για 200 χώρες και τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην αναφορά υπάρχει λίστα με 1.304 υποθέσεις θρησκευτικής βίας, οι οποίες αφορούν κατά βάση σε χριστιανούς. Η έκθεση κάνει λόγο για βασανιστήρια, εκτελέσεις κρατουμένων και για 80 με 120 χιλιάδες πολιτικούς και θρησκευτικούς κρατούμενους από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ. Επισημαίνονται επίσης οι άθλιες συνθήκες κράτησης.

Η αναφορά στην ετήσια έκθεση έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία των ΗΠΑ, να καταδείξουν την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα και να δώσουν λύση στο μείζον αυτό ζήτημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης