Ακάθεκτο το Ισραήλ: Σχεδιάζει 2.500 νέους οικισμούς στα κατεχόμενα

Israel

"Θα προωθήσουμε τους εποικισμούς σε όλη την Ιουδαία και τη Σαμάρεια, από τα βόρεια ως τα νότια, σε μικρές κοινότητες και σε μεγάλες", έγραψε ο Λίμπερμαν χρησιμοποιώντας τη βιβλική ονομασία της Δυτικής Όχθης

Στη δημιουργία 2.500 χιλιάδων νέων εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σκέφτεται να προχωρήσει η κυβέρνηση του Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας.

Ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν έγραψε στο Twitter ότι ένα περιφερειακό συμβούλιο σχεδιασμού θα κληθεί να ορίσει 1.400 οικιστικές μονάδες για άμεση κατασκευή.

Οι εποικισμοί είναι ένα από τα φλέγοντα θέματα για τη διαδικασία επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, που πάγωσαν το 2014.

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν τη Δυτική Όχθη για μελλοντικό τους κράτος μαζί με την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομους τους εβραϊκούς οικισμούς που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ στα εδάφη τα οποία κατέλαβε κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Το Ισραήλ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αμφισβητεί ότι οι εβραϊκοί οικισμοί είναι παράνομοι και υποστηρίζει ότι το μέλλον τους θα πρέπει να καθοριστεί μέσα από ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.

"Θα προωθήσουμε τους εποικισμούς σε όλη την Ιουδαία και τη Σαμάρεια, από τα βόρεια ως τα νότια, σε μικρές κοινότητες και σε μεγάλες", έγραψε ο Λίμπερμαν χρησιμοποιώντας τη βιβλική ονομασία της Δυτικής Όχθης.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι οποίοι επί μακρόν υποστηρίζουν ότι οι ισραηλινοί οικισμοί μπορούν να τους στερήσουν ένα βιώσιμο, όμορο κράτος.

Περίπου 500.000 Ισραηλινοί διαμένουν στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές όπου κατοικούν και περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20325447

Η Τερέζα Μέι είναι αντιμέτωπη με πρόταση μομφής από τα μέλη του κόμματός της – Η προηγούμενη εβδομάδα σημαδεύτηκε από τη συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit, παραιτήσεις υπουργών και σενάρια για το μέλλον και την πρόταση μομφής

20261261

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, έχει εισοδήματα περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ μεικτά το χρόνο – Δηλώνει ότι ανήκει στο ανώτερο κομμάτι της μεσαίας τάξης