Ο γαμπρός του Τραμπ ανέκτησε την άδεια χειρισμού άκρως απορρήτων πληροφοριών

Ο γαμπρός του Τραμπ ανέκτησε την άδεια χειρισμού άκρως απορρήτων πληροφοριών

Μετά την προσωρινή ανάκληση της εξουσιοδότητής του, ο Κούσνερ  είχε παραμείνει στο περιθώριο των πιο σημαντικών συναντήσεων

kousner
Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέκτησε την πρόσβασή του στις πιο απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες στον Λευκό Οίκο, γνωστοποίησε την Τετάρτη ο δικηγόρος του.

Ο 37χρονος Κούσνερ, στον οποίο--μεταξύ πολλών άλλων --έχει ανατεθεί να επιδιώξει την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων και να συζητά εξ ονόματος του προέδρου με την κυβέρνηση του Μεξικού, είχε απολέσει προσωρινά την εξουσιοδότηση χειρισμού απορρήτων τον Φεβρουάριο, με απόφαση του προσωπάρχη της αμερικανικής προεδρίας στρατηγού ε.α. Τζον Κέλι, εν μέσω του σάλου που είχε προκαλέσει η αποπομπή ενός εργαζομένου στην αμερικανική προεδρία, του Ρομπ Πόρτερ.

Η εξέλιξη χαρακτηρίστηκε βαρύ πλήγμα για τον σύζυγο της Ιβάνκας Τραμπ, μεγαλύτερης κόρης του προέδρου, καθώς έμενε συνεπεία αυτής στο περιθώριο των πιο σημαντικών συναντήσεων.

«Η αίτησή του είχε υποβληθεί βάσει των κανονισμών και ακολουθήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες. Αφού η διαδικασία τερματίστηκε, ο κ. Κούσνερ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να επιτελεί για τον πρόεδρο το έργο το οποίο του ζήτησε», ανέφερε ο Έιμπ Λόουελ, δικηγόρος του Κούσνερ.

Ο ασυνήθιστα μεγάλος χρόνος που διήρκεσε η διαδικασία είχε δώσει τροφή σε σενάρια κατά τα οποία ο Κούσνερ μπορεί να αντιμετώπιζε πρόβλημα εξαιτίας της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη φερόμενη απόπειρα της Ρωσίας να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών του 2016.

Σε ανακοίνωσή του, ο Λόουελ διαβεβαίωσε πως ο Κούσνερ κατέθεσε δύο φορές στην ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Μάλερ και «συνεργάστηκε πλήρως» στο πλαίσιο της προσπάθειας του Λευκού Οίκου για την «επίσπευση της ολοκλήρωσης όλων των ερευνών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης