Γερμανία: Κάτοχοι γερμανικού διαβατηρίου ο ένας στους δύο που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος

gjih20

Πάνω από 1.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τη Γερμανία και ο αριθμός του αυξάνεται

Κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου είναι ο ένας στους δύο τζιχαντιστές που εγκαταλείπουν τη Γερμανία προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους», στη Συρία και στο Ιράκ, σύμφωνα με τις εφημερίδες του Ομίλου Funke, οι οποίες επικαλούνται απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε κοινοβουλευτική ερώτηση της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τζιχαντιστές που εγκαταλείπουν τη Γερμανία έχουν ξεπεράσει τους 1.000 και συνεχίζουν να αυξάνονται, αν και με πιο αργό ρυθμό από ό,τι πριν από δύο χρόνια, ενώ παραμένει μεγάλη η ανησυχία για τον κίνδυνο να επιστρέψουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποια τρομοκρατική ενέργεια σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι κυβερνητικοί εταίροι πάντως στην προγραμματική τους συμφωνία έχουν συμφωνήσει ότι τζιχαντιστές με διπλή υπηκοότητα θα χάνουν το γερμανικό διαβατήριο, ωστόσο προηγουμένως θα πρέπει να έχει αποδειχθεί η συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις του «Ισλαμικού Κράτους».

Κριτική σε αυτή την πρόβλεψη ασκεί ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για τα εσωτερικά θέματα Ούλι Γκρετς, ο οποίος τονίζει ότι αυτή η πολιτική είναι περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική και προτείνει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην προσπάθεια αποριζοσπαστικοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Γιάννης

Τον καραγκιόζη παριστάνουν οι Ευρωπαίοι, μη θέλοντας να δουν την πραγματικότητα, μέχρι να τρέχουν και να μην φτάνουν με τίποτα. Μπορεί να σταμάτησε σχεδόν ο πόλεμος στη Συρία, αλλά νέα Ισλαμιστικά κινήματα αναπτύσσονται σε πολλές χώρες.

45 Γιάννηδες ...

Κύριε Γιάννη! Εσείς που βλέπετε πολύ πιό βαθειά από τους Ευρωπαίους τα πράγματα. Σε ποιά πραγματία σας μπορεί κανείς να εμβριθήσει στις αναλύσεις σας; Θα σας προτείνει ο Σύριζα για επίτροπο "Εξωτερικής Πολιτικής"; Έχετε μαθητεύσει στον καθηγητή Καρανίκα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20325447

Η Τερέζα Μέι είναι αντιμέτωπη με πρόταση μομφής από τα μέλη του κόμματός της – Η προηγούμενη εβδομάδα σημαδεύτηκε από τη συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit, παραιτήσεις υπουργών και σενάρια για το μέλλον και την πρόταση μομφής

20261261

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, έχει εισοδήματα περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ μεικτά το χρόνο – Δηλώνει ότι ανήκει στο ανώτερο κομμάτι της μεσαίας τάξης