Τραμπ: Στέλνει την Ιβάνκα στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Τραμπ: Στέλνει την Ιβάνκα στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Στα εγκαίνια θα παραστούν 700 προσκεκλημένοι  - Στις 14 Μαΐου η μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ

ivanka
Ο Αμερικανός πρόεδρος στέλνει την αγαπημένη του κόρη και τον γαμπρό του στα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει επισήμως ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παραστεί στην τελετή.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία στην εκδήλωση της 14ης Μαΐου θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, τον γαμπρό του Τραμπ,Τζάρεντ Κούσνερ και την κόρη του,Ιβάνκα.

Το αμερικανικό team αναχωρεί αύριο για την Ιερουσαλήμ ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός,Μπένζαμιν Νετανιάχου θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν τους την Κυριακή.

Οι πινακίδες που γράφουν «Αμερικανική Πρεσβεία» έχουν ήδη στηθεί σε δρόμους της Ιερουσαλήμ ενόψει των εγκαινίων της διπλωματικής αποστολής στην πόλη. Αυτό αποφασίστηκε μετά και την αναγνώριση της πόλης ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τον πρόεδρο Τραμπ προκαλώντας την οργή των Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι πινακίδες,γραμμένες στα αγγλικά, τα εβραϊκά και τα αραβικά, τοποθετήθηκαν από εργάτες κοντά στην τοποθεσία όπου βρίσκεται το κτίριο του αμερικανικού προξενείου, στη νότια Ιερουσαλήμ, το οποίο θα στεγάσει την πρεσβεία που μετακομίζει επισήμως την Δευτέρα από το Τελ Αβίβ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης