Απίστευτο: 13χρονος ξύπνησε από το κώμα μία ημέρα πριν κλείσουν τα μηχανήματα και δωρίσουν τα όργανά του

Απίστευτο: 13χρονος ξύπνησε από το κώμα μία ημέρα πριν κλείσουν τα μηχανήματα και δωρίσουν τα όργανά του

Οι  γιατροί είχαν πει στους γονείς του ότι θα έμενε «φυτό», καθώς είχε υποστεί επτά κρανιοεγκεφαλικά κατάγματα

trenton
Οι γονείς του μικρού Τρέντον πήραν τη μεγάλη απόφαση και υπέγραψαν να δωρίσουν τα όργανά του, όταν εκείνος έπεσε σε κώμα, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Ωστόσο, έγινε το θαύμα και ο 13χρονος από την Αλαμπάμα άρχισε να ξυπνά, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί είχαν πει στους γονείς του ότι ποτέ δεν θα είναι φυσικολογικός, καθώς είχε υποστεί επά κρανιοεγκεφαλικά κατάγματα.

Πριν από δύο μήνες ο Τρέντον έπαιζε σε ένα φιλικό σπίτι, όταν χτύπησε άσχημα στο κεφάλι πέφτοντας από ένα ρυμουλκό, το οποίο τον καταπλάκωσε. Διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο για επείγουσα επέμβση και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ.

«Το μόνο που είδα ήταν ένα φορείο με τα πόδια του να κρέμονται. Ηταν νεκρός περίπου 15 λεπτά. Οταν επανήλθε, μου είπαν ότι ποτέ ξανά δεν θα είναι φυσιολογικός. Μου είπαν ότι η βλάβη στον εγκέφαλό του ήταν τέτοια, που ακόμη κι αν τα κατάφερνε να ζήσει, θα ήταν “φυτό”», δήλωσε στο Fox 10 η μητέρα του, Τζένιφερ Ριντλ.

Η οικογένειά του ανέφερε ότι για τις επόμενες ημέρες το Τρέντον βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη και ίσα που ανέπνεε.Οταν έμαθε ότι υπήρχαν πέντε παιδιά που θα μπορούσαν να πάρουν τα όργανα του γιου της, αποφάσισε ότι αντί να τον επαναφέρουν συνεχώς στη ζωή, κάτι που προκαλούσε βλάβη στα όργανα, θα έπρεπε να τα δωρίσουν.

Μία ημέρα πριν τον αποσυνδέσουν οι γιατροί, συνέβη το θαύμα και το παιδί άρχισε να δείχνει σημάδια εγκεφαλικής λειτουργίας και τελικά άρχισε να αναπνέει ξανά χωρίς υποστήριξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης